"Seoses sõiduäppide kasvava survega taksojuhtidele loobuda aastavahetusel taksomeetri hindadest ja kasutada vähemalt 3-4 kordseid äppide genereeritavaid sõiduhindu, soovitame klientidel hinnaüllatuste vältimiseks aastavahetusel kasutada takso tellimiseks taksojuhte liitvat Taxigo taksoäppi või helistada otse taksofirmade dispetseri numbritel," ütleb taksoettevõtjate liit.

Kui aga siiski satutakse takso peale, mis ei kuva korrektselt hinda taksomeetril, tuleks liidu sõnul kindlasti tasu maksmisest loobuda ning juhtumist teavitada mupot, politseid või tarbijakaitset.

"Soovime kõigi inimeste tähelepanu juhtida sellele, et aastavahetusel kasvab nõudlus taksode järele kümneid kordi ning just seetõttu püüavad kavalamad äpid meelitada ka taksojuhte seaduserikkumistele," selgitas liidu juhatuse liige Mart Palm.

"Meie kasutuses on Taxify poolt taksojuhtidele saadetud sõnumid, kus julgustatakse taksomeetri asemel kasutama äpimeetreid, mis automaatselt hindu 3-4 kordistavad. On üsna tõenäoline, et nii mõnedki vähem valvsamad kliendid saavad uusaasta ööl kesklinnast Mustamäele sõites nn kokkuleppevedajatelt või ka tänavalt püütud ametlikelt taksodelt 40-50 euroseid arveid," lisas Palm.

Selline tegevus ei ole Palmi sõnul kooskõlas seadustega ning seetõttu tasuks ebameeldivuste vältimiseks kasutada konkureerivaid taksoäppe või tellida taksod otse taksofirmadest. Taksofirmade puhul kehtivad ka uusaastaööl tavapärased hinnad.