Jaanuaris algab RIA teatel ID-kaardi sertifikaatide uuendamise kolmas laine. Seekordne sertifikaadiuuendus on suurim ning puudutab enam kui 700 000 ID-kaardi ja digi-ID omanikku. Teisisõnu on tegemist ulatusliku ning olulise sündmusega.

Sedavõrd suured numbrid tulevad asjaolust, et paljudel inimestel on mitu identiteedikandjat – ID-kaarti kantakse kaasas ja pruugitakse eraeluliste asjade ajamiseks, digi-ID on sageli kasutusel asutustes ja firmades digitaalse töövoo tagamiseks.

ID-kaardi online uuendamise võimalus avati märtsis 2016. Esimeses ja teises laines oli uuendamine piiratud vaid standardile mittevastavate sertifikaatidega. Nüüd tehakse uuendamine lahti kõigile ülejäänutele – ajendiks on üleminek tugevamale krüptograafiale: RIA tahab enda sõnutsi jõuda olukorrani, kus räsiprotokolli SHA-1 oleks igapäevasest kasutusest välja viidud.

Uuendamine on vajalik, kuna tehnoloogia areng maailmas üha kiireneb ning viie aasta jooksul, mis keskmine füüsiline dokument kehtib, võib infoturbes vägagi palju muutuda.

Täpsemalt saad uuendamise ja kõige sellega seonduva kohta lugeda RIA blogist.