Taxify meelitas oma juhte aastavahetuseks tööle tulema järgmise lubadusega: "Aastavahetusel on erandkorras kõigil Taxify juhtidel sisse lülitatud äpikalkulatsioon ja hindu muudab Taxify vastavalt nõudlusele. Tippajal hinnad 3-4 korda kõrgemad tavapärasest! Tule ja teeni aastavahetusel 50-70€ tunnis!"

Paludes Taxifylt selgitust, kas sõiduäpil on tõepoolest plaanis hindu niivõrd suures mahus kergitada, vastas arendusjuht Martin Villig, et sellise hinnatõusu tingis eelmise aasta kogemus, mil ainuüksi Taxify klientidest jäi 13 000 inimest uusaastaööl taksota, kuna nõudlus oli niivõrd suur. Seega võibki Taxify kliente ees oodata taksot tellides paras hinnaüllatus: täna öösel on hinnad kordajaga 3-4 korda tavapärasest kõrgemad.

Ka Uberiga sõitjaid ootab ees ilmselt tavapärasest soolasem hind. Kuna Uberi hinnastamispõhimõte sõltub automaatselt sellest, kui suur on nõudluse ja pakkumise suhe, võib oodata ka seda äppi kasutades mitmekordset hinnatõusu, sest nõudlus saab olema oluliselt suurem kui tavalisel õhtul.

Samas kinnitavad mõlemat rakendused, et kliente ei peteta ning kallima hinna kohta saavad nad infot juba enne sõidu kinnitamist, kui sisestavad rakendusse sõidu sihtkoha, mille peale kuvatakse neile ligikaudne hind.

Eesti taksoettevõtjate liit ütles pärast uudist Taxify ja Uberi hinnatõusu kohta enda avalduses, et nemad uusaastaööl oma tariife ei tõsta.

"Soovitame klientidel hinnaüllatuste vältimiseks aastavahetusel kasutada takso tellimiseks taksojuhte liitvat Taxigo taksoäppi või helistada otse taksofirmade dispetseri numbritel," seisis taksoettevõtjate liidu avalduses. Nende lubadus on, et nii Taxigod kui dispetserit kasutades kehtivad taksodes tavapärased tariifid.