Alates käesoleva aasta 1. aprillist tühistatakse 1024 bitistel võtmetel baseeruvad sertifikaadid, et minna üle uuele 2048 bitistele võtmetele. Vanadel võtmetel baseeruvaid sertifikaate on praegu kasutusel umbes 12 000 mobiil-ID ja 3000 digitaalse isikutunnistuse puhul ning nende tühistamine on viimane samm enne lõplikult tugevama krüptograafiaga võtmetele üleminekut.

Mobiil-ID puhul puudutab muudatus neid kasutajaid, kes võtsid enne 2015. aastat endale operaatori juurest mobiil-ID SIM-kaardi ja taotlesid sellele sertifikaadid 2014. aasta jooksul. Need SIM-kaardid omavad 1024 bitise RSA algoritmiga võtmeid.

Kliendid saavad endale operaatori juurest võtta asemele uue ja turvalisema mobiil-ID SIM-kaardi, millele saavad taotleda uued mobiil-ID sertifikaadid kehtivusega 5 aastat. Riigilõivu kliendid enam ise lepingu tegemisel maksma ei pea. Kõigile mobiil-ID kasutajatele, keda dokumendi kehtetuks tunnistamine ees ootab, saadetakse tema mobiilioperaatori poolt vastav SMS-sõnum.

1. aprillist tunnistatakse kehtetuks ka umbes 3000 digitaalset isikutunnistust, mis põhinevad 1024 bitise RSA algoritmiga võtmel ja see muudatus puudutab neid digi-ID kasutajaid, kelle kaart väljastati enne 1. detsembrit 2014.

Juhul, kui politsei- ja piirivalveametile on teada dokumendi kasutaja kehtiv elektronposti aadress, saadetakse sellele vastav teavitus. Dokumendi kasutaja peab pöörduma uue dokumendi saamiseks talle sobivasse politsei- ja piirivalveameti teenindusse, kus ta saab valida, kas saada tasuta dokument oma vana digitaalse isikutunnistuse kehtivusaja lõpuni jäänud perioodi ulatuses või taotleda uus 3-aastase kehtivusajaga dokument, mille eest tuleb riigilõiv ise tasuda.