Ajakiri Travel and Leisure on reastanud kaheksa suurimat viga, mida hambapesu juures teha saad ja viisid, kuidas neid vältida.

1. Vale hambaharja kasutamine

Kui valid poes uut hambaharja, väldi neid harju, mil on tugevad ja jäigad harjased, kuna nad võivad kahjustada igemete õrna pealispinda. Selle asemel osta kõige pehmema kategooria hambahari ja vali suurus, mis sobib sulle suhu hästi ja millega pääsed ligi igale poole.

2. Hambaharja liiga harv vahetamine

Väga suur osa inimestest ei vaheta oma hambaharja piisavalt sagedasti ning suure tõenäosusega kuulud nende hulka ka sina. Hambaharja peaks uue vastu välja vahetama vähemalt iga kolme kuu tagant või juba varem, kui harjased hakkavad oma kuju muutma.

3. Ringikujuline harjamine

Paljud on lapsena õppinud hambaid pesema ringikujuliste liigutustega. Ent hambaarstid on praeguseks jõudnud avastuseni, et tegelikult ei ole see kõige parem tehnika. Kõige paremini puhastab hambaid väikeste siksakkliigutustega edasi-tagasi harjamine.

4. Liiga lühike harjamine

Lapsepõlvest mäletame, et hambaid võiks pesta vähemalt ühe minuti jooksul. Ent sellest ei piisa, et kogu mustus maha saada. Hambaarstid soovitavad pesta hambaid kaks korda päevas ja kahe minuti jooksul.

5. Keele puhastamise unustamine

Esmapilgul võib tunduda keele nühkimine veidi kummaline, ent tegelikult on tegemist väga vajaliku osaga hambapesust.

6. Hambaniidist loobumine

Jah, hambaniit on tüütu! Aga kui soovid oma hambaid ka vanaduses kasutada, on see vajalik. Kord päevas niidiga hammaste puhastamine aitab vabaneda pahadest bakteritest, keda harjamine ei suuda hävitada.

7. Liiga sage suhkru söömine

Hammaste lagunemine tekib, kui hambakatus olevat bakterid kohtuvad oma lemmiktoidu suhkruga, mis põhjustab hammastele happerünnaku. Väldi liiga sagedast karastusjookide ja kleepuvate magusate toitude tarbimist.

8. Hambaarsti vältimine

Jah, hambaarstid on õudsed tegelased, aga ühtlasi on nad ka väga kasulikud tegelased. Regulaarne kontrollis käimine aitab varakult avastada erinevaid haiguseid ja probleeme ning sind kokkuvõttes suurest jamast päästa.