Ta ütles, et hiljutise võlakirjade hinnakukkumise (ja tootluse tõusu) taga olid enne valimisi avaldatud positiivsed majandusarenguid puudutavad näitajad ja seejärel ootus eelarvekulutuste kasvust.

„Kuid investorid ei pruugi olla arvestanud seda, mis võib saada Trumpi erinevatest ideedest,“ ütles 61 miljardi eurose varade mahuga DNB varahalduse juht Bloombergile. „Inimesed arvavad ehk, et eelarvekulutused tulevad kiiremini kui need saavad tulla. Või ei tule neid üldse.“

USA valitsuse 10-aastase võlakirja tootlus puutus detsembris ära 2,6 protsenti. Enne presidendivalimisi oli võlakirjade tootlus kaks protsenti. Trump lubas uusi kulutusi ja maksukärpeid ning nüüd on vabariiklasetel kontroll Kongressi üle, mistõttu investorite esmane reaktsioon oli võlakirjade müük oodates lõtva eelarvepoliitikat ja inflatsiooni kasvu.

Maailmapank teatas sel nädalal, et Trumpi eelarvepoliitika võib käivitada maailmas hoogsama majanduskasvu. Samas ei maksa alahinnata tema poolt deklareeritud väliskaubanduspiirangute ohtusid. Maailmapank jättis selle ja tuleva aasta USA majanduskasvu prognoosi muutmata, vastavalt 2,2 ja 2,1 protsendile. Selles prognoosis ei ole arvestatud Trumpi poliitiliste ettepanekutega.

DNB prognoosi kohaselt võivad intressid edasi tõusta, kuid tõusuruum on piiratud. Ta ütles, et tõenäoliselt ei tõuse USA 10-aastaste võlakirjade tootlust suurt üle kolme protsendi.

Varahaldusfirma hoiab varasid panganduse-, energeetika ja tarbekaupade tootjate aktsiates ning on kaldu Norra ja teiste Põhjamaade kasuks.

„Usume, et 2017. aasta tuleb aktsiatele hea aasta, kuid mitte ilmtingimata väga hea aasta,“ ütles Varren.