Briti väljaanne The Independent arvutas välja, kui palju kulutab 68 kilogrammi kaaluv inimene keskmiselt järgmisi kodutöid tehes. Vaata järele, milline kodune tegevus aitab sind kõige paremini vormis hoida.

Koristamine

Kergemat pingutust nõudvad koristustööd, nagu tolmu pühkimine või pesu kuivama riputamine kulutab umbes 171 kilokalorit tunni kohta. Kui otsustad lisaks ka näiteks tolmu imeda, kulutad veelgi enam kaloreid.

Põranda pühkimine

Põranda sodist puhtaks pühkimine kulutab 269 kilokalorit tunnis, mis tähendab, et kui kulutad näiteks pool tundi, et terve kodu põrandad puhtaks teha, põletad selle aja jooksul 135 kalorit.

Mööbli liigutamine

Kodus mööbli nihutamine on tüütu tegevus, ent kui oled üks neist inimestest, kes teeb seda tihti, et feng shui põhitõdesid järgida, võid selle tegevusega põletada 408 kilokalorit tunnis. See on sama, mis 50-minutiline tennisemäng.

Aiatööd

Aiatööde tegemine sõltub küll suuresti ilmast, ent suvel on see hea viis end liigutada. Tund aega rohimist ja kõplamist kulutab umbes 339 kilokalorit. Muruniiduki lükkamine põletab umbes 376 kilokalorit tunnis.

Seina värvimine

Lisaks sellele, et saad oma kodu värskendada, on seinade värvimine ka trenni eest. Üks tund värvimist kulutab 306 kilokalorit. Kui arvestada, et tihtipeale võtab värvimine kauem, kulutad veelgi rohkem. Näiteks neljatunnine värvimine põletab 1200 kilokalorit, mis on sama palju kui kaks Big Mac burgerit.