Maksuamet hakkab võitlema ümbrikupalga maksmisega hotellides
Aivar Õepa
aivar.oepa@epl.ee
Hotellide liidu juhi Verni Loodmaa (vasakult esimene) sõnul muutub ettevõtjatevaheline konkurents ümbrikupalkade vähenedes ausamaks. Loodmaa kõrval on tema juhitava Tartu hotelli London restorani Polpo kokad Mario Johanson, Emerson Siimer ja Kristjan Org.
FOTO: Foto: Anni Õnneleid
Maksuameti hinnangul makstakse igas kuuendas majutus- ja toitlustusasutuses ümbrikupalka.
Maksu- ja tolliameti (MTA) kontrolliosakonna talitusejuhataja Oscar Õuna sõnul on nn ümbrikupalk endiselt aktuaalne kahes sektoris: ehituses ning majutuses ja toitlustuses. „Majutus- ja toitlussektoris on umbes 3000 tegutsevat ettevõtet ja neist umbes 500 ehk iga kuuenda puhul on alust arvata, et seal makstakse kas täielikult või osaliselt ümbrikupalka,” märkis ta.
See artikkel on avatud vaid tellijatele. NB! Kui oled tellija, siis palun värskenda veebilehte või pöördu klienditeenindusse.