Novatoursi tegevjuhi ja juhatuse liikme Andree Uustali sõnul korraldab nende firma suusahuvilistele tšarterreise Alpi nõlvadele kolmandat aastat järjest. Jaanuari lõpust märtsi keskpaigani kestval hooajal viib reisikorraldaja suusatama ligi 900 reisihuvilist, mis on pea 25 protsenti rohkem kui eelmisel suusahooajal.

Reisifirma tootevalikusse kuuluvad suusareisid Austria, Itaalia ja Prantsusmaa Alpidesse. Viimased kaks on Uustali sõnul ka algava hooaja suurimad tõusjad, kusjuures enamiku klientidest moodustavad keskealised, kes reisivad koos pere või sõpradega.

"Valides talvehooaja sihtkohti, toetume eelkõige turu nõudlusele ja oma klientide eelistustele," kommenteeris Uustal. Suusareise hakkas Novatours pärsast seitsmeaastast vaheaega taas müüma 2014. aasta mais, mil varajaste broneerijate aktiivsus kohe ka müügiootusi kinnitas.

Parim aeg suusareisiks

Parim aeg mäesuusareisiks Alpi nõlvadele on Uustali kinnitusel detsembri teisest poolest kuni märtsi keskpaigani. Sellest johtuvalt on oma suusahooja koostanud ka Novatours. Hetkel saab soodsaima suusapuhkuse paketi Alpidesse kätte alates 315 euro eest.

Austria Alpide omapäraks on Uustali sõnul hubased majakesed, lumeväljade karge hingus ning maalilised mägikülad. "Austria suusatrassid on rajatud uusima tehnoloogia järgi, hotellid on õdusad ning asuvad kõrvuti armsate alpiküladega, kust õhkub iidsust ja rahu," ütles ta.

"Itaalia Alpid oma muinajutuliste mägede, vanaaegsete majakeste ning suusaradadega lausa kutsuvad lumistel nõlvadel suuski haarama. Mägedes on palju kohvikuid, trahtereid ja restorane, kus avaneb lummav vaade orule," iseloomustas Uustal.

Prantsusmaa Alpide nõlvu iseloomustab tema sõnul lai radade valik ja suurepärased off-piste võimalused, mis tõstavad adrenaliinitaset ka kõige vilunumal suusasõbral. "Omapära lisavad suured kõrguste vahed, pikad rajad ning head tingimused ka lumelauduritele. Majutusvõimalustest leidub nii vanemaid puitehitisi, kui mugavaid apartemente, samuti moodsaid hotelle," sõnas Uustal.