"Suur rõõm on näha, et siia on kogunenud nii palju inimesi, kes soovivad Rail Balticu teemadel kaasa rääkida. Nagu te teate on avalikkuse arvamus meile äärmiselt oluline," ütles Kristjan Kaunissaare, mille peale tõstsid protestijad pahameeles häält.

Protesti üks põhuseid oli tegelikult just see, et avalikkus ei ole saanud Rail Balticu kohta piisavalt informatsiooni ning suur osa projekti puudutavaid dokumente on väidetavalt salastatud.

"Rail Balticuga seonduvad protsessid on olnud avalikud. Kindlasti me dialoogi avalikkusega samamoodi jätkame. Kindlasti on küsimusi seotud Rail Balticaga, mis pole saanud piisavalt häid vastuseid. Me oleme selle ettevõtmisega alles algusfaasis ja plaanime ehitamisega alustada 2019. aastal ja lõpetada 2025. aastal, siis suhtlus avalikkusega jätkub samamoodi või isegi paremini kui praegu," rääkis Kaunissaare.

Tema kõnele järgnevalt kostus protestijate seast vihaseid hüüdeid ning Rail Balticu vastast laulu. "Ministeeriumi esindaja sõnavõtt oli rahva mõnitamine," kommenteeris protestis osalenud reformierakondlane Igor Gräzin.