Kasutaja võib näiteks oma tulevases kodus ringi käia ja sisustust valida, kuigi tegelikult seda korterit veel reaalselt pole. Võimalusi on lõpmatult ja alljärgnevalt toome välja viis head põhjust, miks peagi igas majapidamises üks selline prillipaar olla võiks.

1. Harivad omadused

Virtuaalreaalsus toetab inimese arengut. Nii saab näiteks lastele õpetada keerulisi asju neid lihtsustades ja visuaalselt esitades. Kasvõi seda, kuidas planeedid meie päikesesüsteemis asetsevad, orbiitidel tiirlevad, millised on nendevahelised reaalsed distantsid jne. VR-prillide abiga saab panna inimese reaalsuses võimatutesse või vähetõenäolistesse olukordadesse. Loodud on ka juba kasulikke simulatsioone — nii saab näiteks laeva või lennuki juhtimist vahetuma kogemusega õpetada.

2. Aitab ületada hirme

Meil kõigil leidub mõni salajane või mitte nii salajane hirm. Kes kardab ämblikke, kes kõrgust ja kes ei julge rahva ees esineda. Hirmude ületamisel tuleb appi virtuaalreaalsus, kus saab kõike seda peaaegu päriselt imiteerida samas kui kasutajal on kindel teadmine, et tegemist on ainult tehisliku olukorraga. Nii võib näiteks kõrguse kartja alla vaadata pilvelõhkuja katuselt või kõndida üle rippsilla kohanedes oludega ja lahustades tasapisi hirmu mõju.

3. Gigandid kolivad virtuaalreaalsusesse

Netflix on hea näide sellest, kuidas meediumid laiendavad oma kättesaadavust uue tehnoloogilise lahenduse, näiteks virtuaalreaalsuse kaudu. Tuleb lihtsalt alla laadida rakendus ja saadki nautida lemmikseriaali võimsama ja lõbusama kogemusena. Netflix on üks näide paljudest, kes oma meediat juba VR keskkonnas pakub.

4. Planeeri tulevasi reise

Üks eriti huvitav võimalus virtuaalreaalsuses on see, et kasutaja saab rännata terves maailmas kodust lahkumata. Nii võid külastada maailma kauneimaid randu ja tuntumaid vaatamisväärsusi, lennata Google Maps’iga kanjonite või Chicago pilvelõhkujate vahel või sukelduda Sharm El Sheikh’is korallide ja kalade keskel. Kindlasti leiab sedaviisi uusi ideid ja sihtkohti kuhu tulevased reisiplaanid viima hakkavad.

5. Meelelahutus

Mängud, kus kasutaja end ise mängu sees tunneb, on täiesti teine tase. Võimsaid kogemusi toovad kindlasti õudusmängud, kuid põnev on lennata ka kosmoselaevaga, mis tulnukate rünnaku alla satub. Mainimist väärib ka rohke täiskasvanutele mõeldud sisuga VR-filmide vaba kättesaadavus.

Oma nutitelefoniga kasutamiseks saad VR-prillid soetada SIIT.

Testitud on ka erinevaid Eestis müügil olevaid VR-prille ning videos näetegi mudelit, mis kvaliteedi, mugavuse ja hinna poolest kõige kasutajasõbralikuma tiitli teenis.

Jaga
Kommentaarid