Coop Keskühistu kommunikatsioonijuht Martin Miido:

"Coop Eestil on plaanis 2017. aastal avada nii uusi kauplusi kui ka suuremal või vähemal määral renoveerida ja uuendada kümneid olemasolevaid kauplusi üle Eesti, sealhulgas nii A ja O kauplusi, Konsumeid kui ka Maksimarketeid.

Näiteks juba lähemate kuude jooksul plaanime avada Lasnamäel Linnamäel Konsumi ning Tapal Konsumi ja E-Ehituskeskuse. Samuti oleme paljudesse kauplustesse plaaninud ehitada lõppenud aastal väga populaarseks saanud Nutikassad. Eelmist aasta lõpus uuendas Coop Maksimarketi kontseptsiooni, mida on võimalik näha näiteks novembris avatus Lasnamäe Maksimarketis ning mille järgi tulevad edaspidi ka kõik uued Maksimarketid. Sarnaselt on plaanis uuendada ka Konsumi kontseptsiooni.

Loomulikult on lähema kahe aasta jooksul plaanis avada teisigi kauplusi üle Eesti, kuid nende avamise aeg sõltub nii paljudest erinevatest asjaoludest."

Prisma Peremarketi tegevdirektor Janne Lihavainen:

“Prisma Peremarketi eesmärgiks olla kõige parem poekett lastega peredele. Sellest tulenevalt oleme teinud oma kauplustes mitmeid muudatusi juba eelnevatel aastatel, kui avasime lastekassad ning hakkasime pakkuma lastele tasuta puuvilju. Samalaadsete uuendustega jätkamine on plaanis ka järgenvatel aastatel.

Lastega peredele keskendumine on toonud kaasa muudatusi ka meie sortimendis. Jätkuvalt pöörame väga suurt tähelepanu oma toodete hinnatasemele, et olla igapäevastes püsihindade Eesti kõige soodsam kauplus.

Lisaks on meil olemasolevates kauplustes plaanis mõned värskendused, jätkame oma e-poe arendamist ja avame poe Porto Franco kaubanduskeskuses. Jätkuvalt on meil läbirääkimised pooleli erinevate uute arendustega ning mõningate pindadega kus mõnel meie konkurendil leping lõpema hakkab, kuid kuni läbirääkimised kestavad ja kõikide osapoolte allkirju lepingul ei ole, on nendest veel vara rääkida."

Selveri kommunikatsioonispetsialist Karl-Villiam Vaserik:

"Selveril on plaanis 2017. aastal avada vähemalt kolm kauplust Tallinnas: Tähesaju, Balti Jaama Turg ning Sepapaja Selver Ülemiste Technopoli linnakus.

Kindlasti jätkub 2017. aastal aktiivne SelveEkspressi teenuse laiendamine ning suurendame oluliselt e-Selveri võimekust teenindada suuremat arvu kliente.

2018. aastal avatakse neli kauplust: avatavatest Selveritest tuleb üks T1 kaubandus- ja meelekahutuskeskusesse ning teine Laagrisse. Kahte ülejäänut ei saa me hetkel veel avaldada."

ABC Supermarkets AS (Delice ja Comarket) reklaamijuht Kristel Seer:

Hetkel on 2017.-2018. aasta plaanid on veel lõplikult kinnitamata. 2016. aasta esimeses kvartalis me uusi kauplusi ei ava ja olulisi muudatusi ei tee.

Rimi Eesti tegevjuht Vaido Padumäe:

Rimil on plaanis sarnaselt eelmisele ka sel aastal oma turuosa kasvatada. Seda eelkõige läbi mõne uue kaupluse aga ka olemasolevate tegevust parendades. Uued kauplused avame sel aastal Pärnus Suur-Sepa ning kesklinnas Pikal tänaval ning mõned plaanid on veel, millest hetkel rohkem ei saa veel rääkida.

Sel aastal panustame aga oluliselt Säästumarketite Rimideks muutmise projekti. Oleme oma tegemistega graafikus, juba oleme avanud mini-Rinima kolm endist Säästumarketi kauplust ning nende tulemused on head.

Edasi on meil plaanis iga kuu ümber teha ca neli kauplust. Täpset graafikut hetkel välja öelda ei tahaks, sest plaanid võivad meist olenematutel põhjustel muutuda. Küll aga on plaanid mõistagi teada meie töötajatele.

Ka tuleval aastal on mõne uue kaupluse avamine juba planeeritud aga detailsemat infot 2018. aasta plaanide kohta hetkel ei saa kahjuks avaldada.

Maxima kinnisvara- ja arendusjuht Ülar Hallikivi ning avalike suhete juht Katja Ljubobratets:

"Põhirõhk on meil suunatud sellele, et leida võimalusi, parendamaks olemasolevat kauplustevõrku just klientide vajadustest lähtuvalt. Ka 2016. aasta möödus paljuski sellest põhimõttest lähtuvalt.

Maxima jaekett on Eestis edukalt tegutsenud juba ligi 13 aastat ning tänaseks oleme jõudnud seisu, kus nii mõnigi kauplus vajab uuendamist - värskendamist vajavad müügipinnad, aga samuti tingivad ümberehitusi uus teeninduskontspetsioon näiteks iseteeninduskassade paigaldamise näol. Selliste ümberehitustööde käigus muudame kauplused tänapäevasemaks.

Alanud aastal investeerime kaupluste uuendamisse ja ehitamisse ligi kümme miljonit eurot. Suurem osa vahenditest kulub Tallinnas kahe uue kaupluse avamiseks ja teistes Eesti piirkondades asuva viie kaupluse uuendamiseks. Täna kavatseme jätkata sarnastel põhimõtetel ka 2018. aastal, st renoveerida 4-5 kauplust ja avada uusi vaid veel paremate võimaluste avamisel.

Kui jätta kõrvale kaupluste uuendamine või uute poodide avamine, siis kindlasti on 2017. aasta üheks teiseks ja väga oluliseks märksõnaks on internetipoe e-Maxima arendamine."