Pro Kapital Grupi juhatuse esimees Paolo Michelozzi ütles, et võistlustööde esitajad ning tulemused selguvad 20. veebruariks, mil arhitektuurivõistluse žürii on esitatud töödega täpsemalt tutvunud ja välja valinud lahenduse, mis vastab kõige paremini detailplaneeringu visioonile.

Michelozzi sõnul oodati võistlusele ala üldise arhitektuurse kontseptsiooni koostamist ning detailsemat hoonete ja rajatiste arhitektuurse eskiisi esitamist.
Detailplaneeringuga on kinnistule kavandatud püsiva iseloomuga rannapromenaad ja sidus avalik ruum koos hoonestuslahendusega, mis looks kogu piirkonnast Tallinna linnaruumi väärtustava koosluse.

Kalaranna arhitektuurivõistluse preemiafond on 60 000 eurot. Võistluse võitjaga alustatakse läbirääkimisi projekteerimislepingu sõlmimiseks.

Kalaranna arhitektuurivõistluse žüriisse kuuluvad Eesti Arhitektide Liidu, Tallinna Linnaplaneerimisameti ja AS Pro Kapital Eesti esindajad.

13 aastat väldanud Kalasadama ümbruse detailplaneering kehtestati eelmise aasta juunis. Ala omanik, kinnisvaraarendaja Pro Kapitali juhatuse esimese Allan Remmelkoor ütles toona Ärilehele, et Kalaranna arenduse maksumuseks kujuneb 40-50 miljonit eurot.