„Minu kogemus poe valmistoiduga on see, et valik on seal võrdlemisi mitmekülgne. Kuna päevasel ajal olen linnas, õhtul ja hommikul söön kodus, siis kiire ja kalorisõbralik variant oli käia poes. Salatibaari valikute hulgas on erinevat kala, kana, aga ka näiteks muna, millele saab lisada hulganisti erinevaid lisandeid,” soovitab Konsap.

Tema sõnul on enamik toorvalmissalateid maitsestatud rapsiõli ja ka suhkruga, mis pole kuigi mõistlikud valikud neile, kellele on kehakaal oluline.

„Kui ise puhtaid, värskeid salatilehti võtta ning sinna lisandid juurde panna ja kastme asemel oliiviõli kasutada, on kindel, et valik on tervislik ja mitte nii kalorirohke nagu ohtras õlis praetud liha või majoneesi- ja hapukooresegus ligunev salat,” märgib Konsap.

„Mida loomulikum ja naturaalsem on toiduvalik, seda parem,” lisab ta.

Konsapi sõnul tulevad tahtmatud kalorid just sellest, kui süüakse liiga suurel hulgal valmistoitu, mis on juhtumisi ka kõige rohkem töödeldud – praetud või frititud.

„Tihtipeale tuleb valmistoidust väga lihtsalt liiga palju kaloreid, mida meil tarvis pole. Alustades õlis praetud lihast. Kanafilee ise ju peaaegu ei sisaldagi rasva, aga kui seda paneerida või õlis praadida, muutub ta rasvaseks. See muudab ta küll paljude jaoks maitsvamaks, aga märksa kalorirohkemaks. Toidu maitsestamiseks on palju mõistlikumaid lahendusi,” märgib Konsap.