2016. aasta jooksul on Soome toll alkoholi kaugmüüjatelt tagantjärgi nõudnud sisse ligi kaks miljonit eurot alkoholiaktsiisi ja intresse, teatas toll. Tolli määratud maksudele lisandub ka maksuameti nõutav käibemaks.

Möödunud aastal uuris Soome tolli majanduskuritegude osakond suuremaid alkoholi kaugmüüjaid. Uurimine keskendus Eestis tegutsevatele ettevõtetele, kel on alkoholi müügiks asutatud soomekeelsed veebikauplused. Ettevõtetel pole Soomes maksuesindajat, need pole Soomes ka maksnud aktsiisi ja käibemaksu, teatas toll.

"Tarbijal võib olla raske tähele panna, et müügil olevate toodete odav hind tuleneb sellest, et ettevõte ei maksa makse," märkis Soome toll oma teadaandes. "Maksmata maksud teevad riigi majandusele kahju ning moonutavad ettevõtete vahelist konkurentsi ja raskendavad ausate ettevõtete tegutsemist."

Soome rahvusringhäälingu Yle teatel on sissenõutud maksulisa siiski väike raha võrreldes sellega, mis kogumata jääb. Yle refereeris Soome tolli enda aastaid tagasi koostatud hinnangut, mille kohaselt jääb Soome riigil alkoholi veebikaubanduse tõttu saamata kümneid miljoneid aktsiisitulu.