If Kindlustuse kommunikatsioonijuht Rain Porss kinnitab, et kuna inimesed on reisides ikka liikvel, on seetõttu sagedased igasuguses vormis jalavigastused (haavad, väänded, murrud), mida tuleb ette sõltumata riigist.

"Juba esimeste haigussümptomite tekkides (kõhuhädad, allergia jne) tuleb kohe pöörduda kas hotelli esindaja või reisikorraldaja poole, et kohalik arst inimese üle vaataks," soovitas Porss.

"Nemad on turistide haigustega hästi kursis ning neil on vajalikke ja kiiresti toimivaid ravimeid. Eestlaslik suhtumine „ah, küll läheb paari päevaga üle” ei pruugi eksootilisemates riikides kahjuks toimida."

If kindlustuse statistikast koorub välja veel mitmeid huvitavaid detaile. Näiteks tuleb esile ravi pakkumine Ameerika Ühendriikides, kus ka lihtsamad operatsioonid maksavad sageli ulmeliselt suuri summasid.

Samuti on huvitav Austraalia statistika, kus eestlased vajavad abi ka näiteks suguhaiguste ravimiseks ja rasestumisvastaste vahendite ostmiseks. Neid kulusid kindlustus aga paraku ei kata.

Graafika: Toom Tragel