"Tähelepanu lennupiletite ostjad! Kelmid on loonud veebilehe baltic-lennud.ee, mis pakub kirjavigaderohkes eesti keeles soodsalt lennupileteid. Hea hinnaga pileteid pole aga olemas ning pahaaimamatu ostja saab petta. Politsei poole on pöördunud ka üks kannatanu, kes kaotas üle 1000 euro. Soovitame lennupileteid osta vaid tunnustatud müüjate lehekülgedelt," kirjutab politsei- ja piirivalveamet oma Facebooki lehel.

Kelmide lehe kohta täna hommikul teate saanud SEB Panga kommunikatsioonijuht Julia Piilmann soovitab pettuse ohvritel pöörduda politseisse ja tarbijakaitseametisse. "SEB klientide kaitseks aga tegutsesime proaktiivselt," nendib Piilmann, täpsustades, et pangatöötajad on kontakteerunud ka Air Balticuga ning saanud teada, et pettust korraldav veebileht on lennufirma poolt kohtusse antud ning päris lennupileteid pole sealt võimalik saada.

Tarbijakaitseamet: meie ei saa ettevõtte üle järelevalvet teostada, sest see on registreeritud Araabia Ühendemiraatidesse

"Ettevõtja kontaktandmetest ja ettevõtja tausta uurides tuleb välja, et ettevõtja on registreeritud Araabia Ühendemiraatidesse. Tarbijakaitseamet ei saa sellisel juhul ettevõtja üle järelevalvet teostada. Ameti hinnangul on tegemist ehtsa petuleheküljega, mis kasutab Air Balticu värve. Sarnaseid veebilehti on tehtud ka Ryanairi ja paljude teiste lennuettevõtjate stiilis ja erinevates keeltes," seletab tarbijakaitseameti kommunikatsiooniekspert Pille Kalda.

"Tarbijakaitseamet soovitab enne reisi ostmist ehk tehingu sõlmimist võtta aega ja tutvuda, kellega on tegu, ehk teha kaupleja suhtes taustauuringut. Antud näite puhul saab öelda, et lehel on väga vigane eesti keel ning ettevõtja nimi ei viita Eestis registreeritud ettevõttele, mis peaks tarbija tegema ettevaatlikuks. Alati tasub kahtluse korral ka internetiotsingusse sisestada näiteks ettevõtja nimi," lisab Kalda.

Rohkem nippe reisi ostmiseks leiab tarbijakaitseameti veebist.