Käsitööburgerite pakkujad väidavad sageli, et nende pakutav toit on oluliselt tervislikum alternatiiv kiirtoiduketi McDonald's pakutavale.

Choice'i värske uuringu järgi reklaamivad mitmed kohalikud käsitööburgerite valmistajad enda toodangut aga oluliselt tervislikumana, kui see toitainete analüüsi järgi tegelikult on.

Uuringu järgi sisaldavad paljude kohalike käsitööburgerikettide burgerid, isegi need, mis on taimetoitlastele mõeldud, rohkem kaloreid, küllastunud rasvu ja soola kui McDonald'si Big Mac.

Selle avastuseni jõudmiseks analüüsis Choice kokku 40 kohalikest käsitööburgerite kettidest pärit burgerit.

Üks kurioossemaid näiteid oli kohaliku keti Grill'd toodang, kuna antud keti tunnuslausegi põhineb sellel, et tegemist on "tervislikke burgereid" pakkuva toidukohaga.

Näiteks sisaldus Grill'di tootes nimega Mighty burger 61 protsenti enam kaloreid kui Big Macis. Burgeris oli ka 76 protsendi võrra enam rasva ja 37 protsenti rohkem soola.

Teise keti, Burger Edge'i "lihaarmastajatele" mõeldud burgeris oli aga lausa 2720 mg soola, mis on 70 protsendi võrra rohkem kui päevane soovitatud soolakogus ning 18 protsendi võrra suurem number, kui päevane maksimaalne soolakogus võiks olla.

Uurijate sõnul ei tähenda see, et McDonald'si burgerid oleksid otseselt tervislikud, ent on üllatav, et käsitööburgerikettide toodang, mille reklaamid rõhuvad tervislikkusele, ei paku tegelikult paremat alternatiivi.

Pärast uuringu ilmumist on oma vastulause öelnud Burger Edge'i tegevdirektor, kes ütles uudisteportaalile News.com.au, et Choice'i uurijad valisid meelega oma analüüsiks kasutatud burgerid selliselt, et nende andmed näitaksid käsitööburgerite kõrget soola ja rasva sisaldust: näiteks "lihaarmastajatele" mõeldud Meat Lovers burger ongi oma tüübilt ülisoolane, kuna sisaldab peekonit, salaamit, veiseliha ja juustu.

"Isegi kodus samasuguseid lihatooteid kasutades oleks tulemus sarnane, kuna kasutatakse palju töödeldud liha," ütles ta.