Kirjutasime eile sellest, et Eestis ja Soomes müügil olevad suurte brändide toidukaubad on erineva maitsega: Eesti Nutella on vähem kreemjas, Activias on rohkem maasikaid, Coca-Cola teravama maitsega ja Fantas rohkem apelsinimahla.

Lugejad toovad välja, et erinevad on ka mitmed pesuvahendid: näiteks töötavat paremini nii Arieli pesupulber kui Fairy nõudepesuvahend.

"Mitte ainult toidukaubaga ei ole nii. Näiteks Arieli pesupulber on ka Soomes palju parem kui meil müüdav Poola oma," ütles üks lugeja.

"Just pidin sama hakkama kirjutama, ainult meil kogemus Ariel vedela pesuainega. Seda Poola oma paned poole rohkem ja tulemus ikka kehvem Soome turul pakutavast," leidis teine.

Ühel lugejal oli põnev küsimus: "Huvitav, kas meie eurosaadikud julgeksid selle teema üles võtta?"

"See pole ju saladus, et Eestis müüakse Ida-Euroopale toodetud kaupa. Soomes, Rootsis müüakse Lääne-Euroopale toodetud kaupa. Paljud idas lubatud koostisained ei ole läänes lubatud," ütles teine lugeja ning tõi välja, et tema arvates on kõige suurem vahe järgmistes toodetes: autokütus, puhastusained (nõud, pesu), hambapasta, kohv, kosmeetika (just odavama klassi oma), lastetoit.

"Sama lugu Fairyga," arvas üks lugejaist. "Ma ei jõudnud ära imestada, et tuttav laseb tuttaval seda kraami Inglismaalt ja Saksamaalt tuua ning vahe pidi võrreldes Poolas toodetuga väga suur olema. Ei tea, kas siin ka maitse küsimus või lihtsalt maitse küsimus."