Välismeedia reaktsioonide põhjal tundub, nagu poleks rahul ei fännid ega tervisliku eluviisi eestkõnelejad. Fännid pole rahul, et tuntud ja armastatud retsepti muudetakse, ning suure suhkrusisalduse vastu võitlejad toovad välja, et uue koostisega Kitkat hakkab sisaldama vaid 4 kilokalorit vähem kui vana šokolaad.

Uus Kitkat tuleb esimest korda poelettidele Ühendkuningriigis järgmisel nädalal. Kui eelmise retseptiga šokolaadis oli 213 kilokalorit, siis uues, vähendatud suhkrusisalduga retseptis hakkab olema 209 kilokalorit.

Üks Austraalia fänn arvas selle rudimentaalsena tunduva muudatuse kohta News.com.au vahendusel järgmist: "Kui maitse muutub, kallis Nestle, siis ärge oodake, et me seda ostaks. Lõpetage oma soperdamine - meie otsustame, kui palju suhkrut meie igapäevane toit sisaldab, mitte teie!"

Käesoleva kuu alguses teatas Nestle, et hakkab oma toodete suhkrusisaldust vähendama ning soovib järgmisel aastal jõuda selleni, et kogu oma tootevaliku suhkrusisaldust 10 protsendi võrra kokku tõmmata.