Küsitluses osales 2256 inimest, kellest 28 protsenti tunnistas, et nad ei tea oma suverehvide vanust.

„Rehvide kummisegu omadused aja jooksul halvenevad, mistõttu tuleks rehvijooks uue vastu vahetada vähemalt iga viie hooaja tagant. Kehval teekattel sõitmine ja äkkpidurdused kulutavad rehve veelgi kiiremini. Seetõttu on väga oluline meeles pidada, kui kaua on rehvidega sõidetud, et õigel ajal uued rehvid soetada," kommenteeris Tanne.

Küsitlusest selgus, et kaks hooaega vanade suverehvidega sõidab 27 protsenti vastanutest ning kolm hooaega vanade rehvidega 24 protsenti. Neli hooaega vanade rehvidega 9 protsenti ja üle viie hooaja vanuste rehvidega 7 protsenti vastanutest. Äsja on omale hankinud uued suverehvid 5 protsenti vastanutest.

„Lisaks rehvide vanusele tuleb pöörata tähelepanu rehvide mustrisügavusele. Kuigi suverehvide kohustuslik mustrisügavus on 1,6 millimeetrit, on soovituslik suverehvid välja vahetada siis, kui jääkmuster on kulunud 3 millimeetrini, sest alla selle on rehvide haakumisvõime oluliselt halvem juba linnakiirusel sõites," paneb Tanne autojuhtidele südamele. Rehvimustri sügavus tuleb mõõta kõigil neljal rehvil rehvi kõige kulunumast kohast.

Tanne tuletas meelde, et kui ilmaolud lubavad, siis tasub suverehvid alla panna. „Naastrehve võib kasutada vaid talviste tee- ja ilmastikuolude jätkudes kuni 30. aprillini," ütles Tanne.