Aghnia Adzkia oli parasjagu läbimas Ciampino lennujaama turvaväravaid kui turvatöötajad palusid tal oma peakatte eemaldada, vahendab news.com.au.

Naise väitel ei tehtud seda turvakaalutlustel vaid teda lihtsalt diskrimineeriti. Tema sõnul olla samast turvaväravast lastud läbi nunnad, kes ei pidanud oma peakatteid eemaldama.

Ainus vahe nunnade ja Adzkia vahel oli see, et muslimi turvaväravatest läbiastumine käivitas alarmi ning viitas objektile peapiirkonnas, mistõttu soovisid turvatöötajad seda lähemalt uurida.

Indoneesiast pärit naisterahvas tegi oma kogemusest Ciampino lennujaamas video. Videos on näha, kuidas temaga vestlev lennujaama töötaja selgitab seadust ning nõuab turvakaalutlustel peakatte eemaldamist.

Turvatöötajad jäid endale lõpuni kindlaks: kui naine peakatet ära ei võta, siis läbi väravate teda ei lubata.

Turvatöötaja ütleb videos: „Te ei mõju meile turvalisena. Te võite selle katte all midagi varjata. Kui te seda maha ei võta, ei saa me ka kinnitust, et seal midagi pole. Nii pole te meie jaoks turvaline reisija."

Preili Adzkia sõnul paluti tal minna turvaruumi, kus oleks privaatselt tema peakatte alla piilutud. Ka sellest neiu keeldus ning jäi kindlaks oma veendumusele, et teda diskrimineeritakse täiesti põhjendamatult.

Ka väidab islamiusklik naisterahvas, et meesturvatöötaja olla teda turvaväravate alalt ebaviisakal moel minema tirinud ning tema peale karjunud, et naine vagusi püsiks.

Adzkia postitas Facebooki vihase postituse oma kogemusest, kus selgitas, et kõik see juhtus enne tema Londonisse suunduvat lendu. „Ma polnud valmis neid usaldama, enne kui neil polnud mulle näidata dokumenti, mis kinnitaks, et neil on õigus minu peakatte alla vaadata," väljendas naine postituses oma arusaama olukorrast.

„Küsimus on inimväärikuses ja -õigustes. Millisel põhjusel peaksin ma oma peakatte ära võtma?"

Rooma lennujaama operaator ütles, et Adzkia vahejuhtum tekitas probleeme turvatöötajate töös.

„Sel põhjusel meie töötajad teda turvaruumi palusidki. See on nii Euroopa kui ka Itaalia riiklikul tasandil tavaline turvakaalutlus, milles pole midagi ebatavalist," edastati teates.

Naine otsustas lõpuks lennujaamast lahkuda ning minna teise lennujaama - Fiumicino lennujaama, kus turvaväravaid läbides väidetavalt taolisi probleeme ei tekkinud.