Kahtlemata õnnestub luua pilkupüüdvaid lahendusi ka värvi ja tapeediga, aga kindla peale eristumiseks tuleb vaadata esmapilgul ootamatute lahenduste poole. Lisaks ilusale ja omanäolisele tulemusele on laminaat ka soodne ning seda on lihtne paigaldada. Laminaadi plussiks on ka kerge puhastatavus, mis teeb sellest hea seina- või laematerjali ka kööki või esikusse.

Laminaadi peamiseks eeliseks on tohutu variatiivsus – erinevad värvid ja imitatsioonid, millega võib soovi korral luua nii hubase maakodu kui luksusliku häärberi. Väikeses ruumis võiks kasutada heledat puidu tooni laminaati, mis avardab tuba, aga suuremates ruumides võib kasutada näiteks sügavust andvat punaka varjundiga laminaati. Vastavalt maitsele võib valida mati või läikiva, rustikaalse ilmega või metalse pinnastruktuuriga laminaatkatte. Seinale sobivad hästi reljeefse või lainelise mustriga paneelid, mille puidukarva toonid harmoneeruvad heledate ja looduslike värvitoonidega nii mööblil kui seintel. Kui on soov muuta eriline seinakate võimalikult nähtavaks, võiks katta osa seinast heleda seinavärviga, mis võimaldab tuua laminaadiga kaetud ala kõige paremini esile.

Laminaadi paigaldamise 10 sammu:

  • Esmalt lihvi seinapind võimalikult siledaks, nii jääb lõpptulemus puhas ja korrektne. Kontrolli, kas sein või lagi on piisavalt sirge, kõrvalekalle ei tohiks olla rohkem kui 3 millimeetrit 2 meetri kohta.
  • Tee kindlaks, kuidas hakkab laminaat mustrina seinal voolama, alles seejärel alusta paigaldamist.
  • Too laminaat tuppa paar päeva enne töö alustamist.
  • Loe kindlasti läbi kasutusjuhend, see võib erinevatel toodetel pisut erineda.
  • Alusta laminaadi seinale kinnitamist alt paremalt. Mõõda iga rea viimane tükk välja ja lõika kas sae või laminaadilõikuriga vajalikku pikkusesse. Uut rida alusta eelmisest reast üle jäänud jupiga.
  • Paneelide seina kinnitamiseks võib kasutada nii liimi, spetsiaalseid klambreid kui naelu. Kui te kasutate laminaadi kinnitamiseks naelu, tuleb need lüüa läbi laminaadi ääres asuva lukusoone, et vältida laminaadi pealispinna kahjustamist. Kinnita iga paneel eraldi.
  • Kinnita laminaatkatte äärtesse liistud, et lõppviimistlus jääks korrektne.
  • Jälgi kogu paigaldamisprotsessi jooksul, et paneelide vahele ei satuks liigset niiskust, see paneb laminaatkatte ääri üles punduma. Niiskusest põhjustatud paisumist ühenduskohtadel saab vältida ka spetsiaalse silikooniga, mida saad küsida K-rauta poest.
  • Pärast töö lõppu puhasta laminaat niiske (mitte märja) lapiga.
  • Naudi oma kätetööd!

Remonditöödega kaasnevate kulude finantseerimiseks pakub vajadusel lahendust Bigbank.

Bigbank AS on finantsteenuseid osutav ettevõtja. Enne mis tahes lepingu sõlmimist tutvuge vastava teenuse tingimustega ning vajaduse korral konsulteerige asjatundjaga.

Jaga
Kommentaarid