Korraldajate sõnul on tegemist üldrahvaliku meeleavaldusega valitsuse ja riigikogu soovimatuse vastu rahva tahtega arvestada.

Üritusel esinesid Tõnis Mägi, Jaak Tuksam jt. Sõnavõttudega astusid üles Andres Tarand, Maarja Vaino, Marju Kõivupuu, Tooma Kiho ja veel kümned avaliku elu tegelased.

Saku Vallavolikogu esimees Tanel Ots: „Tänase Rail Balticu teemalise meeleavalduse korraldajate nimekiri ise on meeleavaldus. Suure eesmärgi nimel on enam kui kuu aega korraldavas tiimis koos istunud ametiühingute juhid ja ettevõtjad, arvamusliidrid ja kodanikeühendused, erakondadest esindatud vasak- ja paremtiivalt. Suure eesmärgi nimel on ühises meeskonnas ühingud, kes mõne teise ühiskonda lõhestava teema puhul on erineval pool rindejoont. Sündinud ühisrinne annab lootust, et kodanikuühiskonnal on Eestis võimalik suuri asju korda saata ka ilma erakondliku poliitikata..“

"Valitsus ei saa rahvalt mandaati, et ehitada hiidrajatis, mis muudab alatiseks Eestimaa palet. Me kõik nõustume, et Eesti vajab korralikku raudteed ja kiiret ühendust Euroopaga, kuid see otsus peab tuginema põhjalikel analüüsidel ning mitte ohustama meie laste ja lastelaste tulevikku. Oleme parema Rail Balticu poolt," teatasid korraldajad.

Korraldajate hulka kuuluvad Ökoriik Eesti, Avalikult Rail Balticust, Noored Rohelised, Eesti OTT-liikumine, Erakond Eestimaa Rohelised, Eesti Kultuurikoja RB töörühm, SA Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks, Eesti Konservatiivne Rahvaerakond, MTÜ Eesti Vanemad, SA Terve Rahvas, Eesti Raudteelaste Ametiühing, Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühing ja paljud teised.