Praegu on linnas ligikaudu 30 korteriühistut, kuid veel vähemalt sama palju ühistuid on kavas moodustada, kirjutab Põhjarannik.

“Mul on olemas kõik vajalikud dokumendid, mis on ette valmistatud Aasa tänava 16. maja elanike palvel, ent ühistu loomise protsessi pidurdab linnavalitsus, kes ei taha oma nõusolekut anda,” ütles Kiviõlis mitut korteriühistut juhtiv ja ühistute loomises aktiivselt osalev Sarkis Tatevosjan.

Linn tahab ise valitseda

Aasa tn 16 asuvas 120 korteriga majas on üle poole korteritest munitsipaalkorterid.

“Need on sotsiaalkorterid. Me tahame need alles hoida ja ise otsustada, kuidas maja juhtida,” selgitas Kiviõli linnapea Nikolai Vojeikin linna seisukohta.

“Meil on 2018. aastani aega, et jõuda otsusele, kuidas seda paremini teha. Võimalik, et sinna tuleb komandant, kes hakkab sotsiaalkortereid haldama. Tahan märkida, et avalikku survet majas kiiremas korras ühistu loomiseks ei ole olnud.”

Sarkis Tatevosjani meelest käitus linnavalitsus siiski ebakorrektselt, sest enne elanike üldkoosoleku läbiviimist ei olnud omavalitsusel ühistu loomise kohta mingeid vastuväiteid.

“Mulle räägiti, et ühistu loomine on tervitatav,” kinnitas Tatevosjan. “Ent kui koosoleku toimumise aeg kätte jõudis ja kõik dokumendid olid juba ette valmistatud, seati meid lolli olukorda.”

Refereeritud artikli täisteksti loe Põhjarannikust.