„Olen pensionär ja abistasin oma invaliidist sõpra, ehk viisin ta kohvikusse saiakest nautima. Kuna tal on olemas ka sõiduki invakaart, siis kasutas ta seda. Selgus aga, et kohvik Pagaripoiste ees olevas CityParki parklas ei saa invaliidid parkida, sest neid aitavatele inimesele tehakse trahvi,“ kurtis pensionär.

Vastab CityParki juhatuse liige Artūras Satkūnasa.

Erivajadustega inimese parkimiskaart võimaldab kliendil jätta auto parkimiskohale, mis on märgistatud vastava tähisega ja mõeldud vaid puudega inimestele parkimiseks. See kaart ei võimalda jätta autot mistahes parkimiskohale tasuta. Privaatsed parkimiskohad on maksustatud esimesest minutist ja sõltumata kliendi erivajadustest.

Erandiks on kohad, kuhu saab parkida tasuta piiratud ajaks, kuid seda vaid juhul, kui klient vormistab parkimise parkimiskella või mobiiliäpiga.

Antud juhul jättis klient auto tasulisele parkimiskohale, kus esimesed 30 minutit on tasuta, kui klient parkimise fikseerib kas parkimiskella või mobiiliäpiga. Klient jättis aga auto ilma neid liigutusi tegemata ja rikkus seega parkimisreegleid. Seetõttu leiame, et trahv parkimistasu maksmata jätmise eest on igati õigustatud.

Oluline on ka mainida, et kui autojuhil on erivajadustega inimese parkimise kaart, mille on väljastanud kohalik omavalitsus, siis tasub teada, et sellel on kirjas, et tasuta parkimine on ette nähtud vaid linna tänavatel ja mitte eraparklates.