Hiina pankade poolt välja antud UnionPay kaardiomanikud peavad näitama Hiina ID-kaarte ja laskma oma nägu tuvastada sularahaautomaatidest raha väljavõtmiseks. Esialgu alustatakse kasiinodes asuvatest sularahaautomaatidest, kuid lõpuks võetakse tehnoloogia kasutusele kõigis sularahaautomaatides.

„Valitsus ei jäta kasutamata ühtki meedet rahapesu vastases võitluses ja terrorismivastases võitluses,“ teatas valitsus pressiteates.

Macau on ainus koht, kus mandrihiinlased saavad legaalselt hasartmänge mängida. Hiina võimud püüavad piirata miljardite dollarite väljavoolu, mis on alandanud Hiina valuuta väärtust ja vähendanud valuutareserve. Sularahaautomaatide reeglid kehtestatkase aasta pärast seda, kui keelati Hiinast mängijatel telefoni teel panustada.

Samas JPMorgan Chase analüütik DS Kim ei usu, et sularahaautomaatide reeglid avaldaks olulist mõju kasiinodele. Tavaliselt kasutavad inimesed Macaus sularaha väljavõtuks mitut pangakaarti ja võimalik, et ka teiste inimeste kontosid või pangakaarte.

Reeglitest teatati huvitaval ajal. Juhtumisi saabub täna Macaud väisama Hiina kommunistliku partei tähtsuselt kolmas mees Zhang Dejiang, kirjutas South China Morning Post.

Macau kasiinode hasartmängutulu kasvas aprillis juba üheksandat kuud, kuna mängijad tulid Hiinast kõrgete panuste laudade taha. Aprillis kasvas hasartmängutulu aastaga 16,3 protsenti, 2,5 miljardi dollarini.