Eile kirjutasime, et Coca-Cola on salaja vähendanud oma tuntud karastusjookide, sealhulgas Sprite'i, Fanta ja Dr Pepperi, suhkrusisaldust. Karastusjoogikontserni Eesti esindaja kinnitusel ei tee ettevõte midagi salaja või varjatult ning kõikide Coca-Cola toodete koostis kajastub tooteetiketil.

Coca-Cola Company Baltikumi avalike suhete juhi Nele Normaku sõnul on Euroopa karastusjookide tootjad võtnud eesmärkiks aastaks 2020 vähendada suhkrusisaldust toodetes 10 protsenti, mis on avalik informatsioon.

"Toodete suhkrusisaldust on vähendatud viimase paarikümne aasta jooksul varemgi, ilma et oleks kehtestatud diskrimineerivaid makse," lisas ta.

"Suhkrusisalduse vähendamist võimaldab magusainete kasutamine. Paraku kavandatakse Eestis sellist maksumudelit, mis pigem pärsib suhkru sisalduse vähendamist, kuna kõrgelt maksustatakse ka magusained," sõnas Normak.

Kommentaaris viitas Normak valitsuse poolt heaks kiidetud eelnõule, mille järgi hakkab magusate jookide maks kehtima lisaks suhkrusisaldusega jookidele kui ka magusaineid sisaldavatele jookidele.