Pühapäeval Tallinna bussijaamast kell 14 väljuvale GoBusi Tallinn-Kuressaare liinibussi pagasiruumi suure koti pannud ja seejärel bussis tukastanud Hendriko Roost ei osanud tol hetkel aimatagi, millise seikluse osaliseks võib kandam järgnevate tundide jooksul saada. Umbes 100-eurose väärtusega kott sisaldas rohkem kui 200 euro eest tööriistu ja riideid, kirjutab Meie Maa.

Roosti sõnul märkas bussijuht sõidu ajal ühel hetkel peeglist ise, et vasakpoolne pagasiruumi luuk käib sõidu ajal kergelt irvakile. "Ta pidas bussi kusagil Lihula ja Virtsu vahel kinni ning kutsus reisijad igaks juhuks välja vaatama, ega kellelgi ole midagi pagasiruumist kaduma läinud," rääkis Roost. Mees oli üllatunud, kui tema kotti seal enam polnud.

Kiire tegutsemine aitas

"Algul ehmatas ikka ära küll. Panin koti Tallinna bussijaamas bussi pagasiruumi teeääre ehk paremalt poolt, kuid välja lendas see hoopis vastaskülje luugi kaudu. Ilmselt sai paarikümnekilone kott bussi pöördel kurvis hoo sisse ja nii sattuski see õue," arvas Roost.

Vahejuhtumist informeeritud GoBusi Saaremaa osakonna dispetšer helistas järgmisele, kell 15.15 Tallinnast Kuressaare suunas väljunud GoBusi bussijuhile, kuid too enam kotti maanteel ei näinud.

Hendriko Roost postitas koti kadumise appihüüde Facebooki, kuid siis selgus, et keegi oli juba jõudnud tema kotist pildi Facebooki Haapsalu-Läänemaa avalikku gruppi üles panna. "15 minutit pärast koti kadumist sain juba selle asukoha teada," sõnas Roost.

Bussijuht vahejuhtumit kommenteerima ei soostunud.

Refereeritud artikli täisteksti loe Meie Maast.