“Inimesed on targemaks saanud ja hakkavad juba märtsikuus asjaga tegelema. Nüüd läheb juba kevadest jõuludeni välja ühesuguse tempoga,” ütles korstnapühkija Raul Kurm, kes on seda tööd teinud juba 90-ndate algusest saati, kirjutab Meie Maa.

Samas on endiselt kõige populaarsem korstnapühkimise aeg sügisel.

“Siis inimesed ärkavad. Tulevad reisilt ja vaja kütma hakata – alles siis tuleb meelde, et oh jumal, korstnad on pühkimata. Siis on ruttu vaja korstnapühkijat ja istuvad järjekorras,” rääkis Kurm. Ta tõdes, et varakult korstnate pühkimise peale mõtlemine on pigem olnud viimase paari aasta trend.

Kurm broneerib aegu juba suve peale – augustisse ja juba ka septembrisse. Püsikliendid panevad tihti aja kinni lausa aasta ette, et oleks mureta.

Korstnapühkija kui hambaarst

Kurm tunnistas, et korstnapühkija kipub olema inimesele nagu hambaarst, keda üldiselt elu jooksul ei vahetata. Tööd tema sõnul jagub. Tuleb ise usin olla ja ära teha.

Staažikas korstnapühkija Madis Mäe tõdes, et just kevadel on õige aeg korstnapühkija kutsuda.

“Põhjus on väga lihtne – vanem ahi või korsten võib vajada remonti. Siis on suvi ees, kui ei köeta,” seletas Madis. Inimeste teadlikkus on tema sõnul tõusnud. Sügisel võivad korstnapühkija järjekorrad ulatuda mitme kuuni.

Refereeritud artikli täisteksti loe Meie Maast.