Hanke kirjelduse kohaselt on eesmärgiks jätkata katkenud ehitustöödega. Teostatakse kõik projektijärgsed ehitustööd. Rekonstrueeritakse osaliselt hoone esine väljak ja ehitatakse olme- ja sadeveekanalisatsioonisüsteem. Hoone sees teostatakse ehitustööd ja antakse esimese etapiga osakasutusloaga ekspluatatsiooni fuajee, esimene korrus koos hoidlatega, teine korrus, uued trepikojad, väikekauba- ning reisijateliftid.

Teise etapiga teostatakse projektijärgsed ehitustööd külastajatele suletud aladel, milleks on keldrikorruse hoidlad ja olemasolevad trepikojad. Kolmanda etapiga teostatakse, lõpetatakse ja antakse üle kogu ülejäänud projektijärgsed hoonesisesed ja hoonevälised ehitustööd.

Tartu ülikool sõlmis AS YIT Ehitusega 2016. aasta mais töövõtulepingu ülikooli raamatukogu hoone rekonstrueerimiseks summas 6 695 970 eurot. Lepingu kohaselt pidi tööde teostamine ja valmimine toimuma etapiviisiliselt ning raamatukogu avatama kasutajatele juba 2016. aasta oktoobri alguses.

Kuna YIT Ehitus ei pidanud tööde teostamisel kokkulepitud tähtaegadest ega täiendavatest tähtaegadest kinni, saatis Tartu ülikool jaanuari alguses AS-ile YIT Ehitus teate raamatukogu rekonstrueerimistööde töövõtulepingu ülesütlemise ning leppetrahvinõude esitamise kohta.

Tartu Ülikool teatas aprillis, et YIT Ehitus ei ole kompromissettepanekutele vastanud ning ähvardas ülikooli raamatukogus ehitustegevuse jätkumist kohtu abil takistada. Selle peale esitas ülikool ehitusfirma vastu pangakarantii nõude summas 670 000 eurot.