Valuvaigistid ja palavikualandajad

Täiskasvanutele sobivad paratsetamooli, deksketoprofeeni, naprokseeni, aspiriini või ibuprofeeni sisaldavad tabletid. Lastele sobib paratsetamooli siirup või küünlad ja ibuprofeeni sisaldav siirup. Samuti võiks käepärast olla termomeeter.


Allergiaravimid

Täiskasvanutele on allergia puhul erineva toimeainega tablette, aga lastele sobib paremini siirup.
Haavapuhastusvahendid, haavasidemed ja plaastrid
Haavapuhastusvahendina soovitame kasutada pihustatavat mittekipitavat antiseptilist aerosooli või vedelikku. Vesinikperoksiidi lahust enam haavahoolduseks kasutada ei soovitata.
Kaasa tasub võtta ka plaastreid ja sidumisvahendeid. Eriti mugavad on isekleepuvad sidemed. Lastele on suureks abimeheks piltidega plaastrid, mis pühivad valu kohe kui plaaster kriimustusele asetada. Samuti on reisimisel abiks haavaliim aerosoolis, mis on ühtlasi veekindel.
Kuna suvel kimbutavad ka villid on soovitav kaasa varuda spetsiaalseid villiplaastreid ja abiks võib olla ka ville ennetav villipulk.


Päikesepõletuse vastu

Päikesepõletuse vältimiseks tuleks päikesekreem valida oma nahatüübi järgi. Samas ei tohiks need olla nõrgema kaitsega kui faktoriga SPF15 (laste puhul SPF30). Samuti võiks näo puhul kasutada tugevamat päikesefaktorit - nt SPF30. Kui aga päikesepõletus on juba kohal, sobib selle leevendamiseks kasutada teepuuõli sisaldavat jahutavat hüdrogeeli, mis sobib veel ka nii kuuma vee, tule, kuuma pinna kui ka keemiliste reaktsioonide poolt põhjustatud põletuste korral. Samuti võib seda kasutada kergemate marrastuste ja näiteks putukahammustuste korral.


Seedeprobleemid sh kõhulahtisus

Kõhulahtisuse puhul sobivad hästi söetabletid. Müüakse ka kummeliga söetablette, millel on lisaks põletikuvastane toime. Söetablette võiks kaasas olla mitu lehte, sest ägeda kõhulahtisuse puhul võetakse korraga kokku 8-10 tabletti. Ägeda kõhulahtisuse puhul võib kasutada täiskasvanutele ka loperamiidi sisaldavaid tablette. Lastele loperamiidi tablette anda ei tohi. Lastele sobib nii söetablett, mille võiks manustamise lihtsustamiseks purustada ja vähese veega sisse anda, kui ka lahustatud smecta pulber. Ägeda kõhulahtisuse ja oksendamisega kaasneva viiruse puhuks võiks kaasa võtta mineraalide kaotust vältivad preparaadid.


Kergemate traumade ja kukkumiste puhuks

Soovitame varuda külmageeli või külma aerosooli ning mõne põletiku- ja valuvastase geeli/kreemi. Samuti on hea ühekordne külmakott, mis aktiveerub seda mudides. Lastega peredel võiks kodus külmkapis varuks olla ka korduvkasutatav külmakott, sest õnnetus ei hüüa tulles.


Sääse- ja putukahammustuste vastu

Putukatõrjevahendi valikul võiks valida toote, mis aitab nii sääskede, parmude kui puukide vastu. Lastele mõeldud tooted võiksid pigem sisaldada looduslikke komponente. Putukahammustuse sügelust ja punetust vähendavad ka allergiavastased tabletid.


Reisitalumatus ehk nö merehaigus

Selle leevendamiseks võib vaja minna ingveri tablette või nö reisikapsleid. Oluline on teada, et need tuleks kindlasti sisse võtta juba 30 minutit enne reisi algust.

Südameapteegis kõik terve suve tooted kuni –30%

  • Free putukatõrjevahend -25%
  • Kito-kit ravigeel haavade- ja põletuste raviks -20%
  • Eucerin sun päikesekaitsetooted lastele 
ja täiskasvanutele kuni -30%
  • Ciccarelli jaladeodorant -20%
  • Ciccarelli kreem lõhenenud kandadele -25%
  • Hydrocortisone salv ärrituse leevendamiseks* -15%

*Tähelepanu! Tegemist on ravimiga. Enne tarvitamist lugege tähelepanelikult pakendi infolehte. Kaebuste püsimise korral või kõrvaltoimete tekkimisel pidage nõu arsti või apteekriga.

Pakkumised kehtivad mai- ja juunikuus või kuni kaupa jätkub.

Jaga
Kommentaarid