Hispaania teadlased paljastasid, et seente mikrolaineahjus valmistamine jätab toitu alles rohkem toitaineid, kirjutab The Sun.

Ent seened pole ainus toit, mida mikrolaineahjus valmistades oma tervisele pika pai teed. Toome välja mõned toidud, mida on targem mikrolaineahjus soojendada.

Brokkoli

Enamik inimesi keedab brokkolit, ent tegelikult on mikrolaineahi sellele köögiviljale parem. Mikrolaineahjus küpsetades jääb brokkolisse alles rohkem toitaineid ja C-vitamiini ning tulemus on isegi maitsvam.

Porgand

Nagu brokkoli puhul, aitab mikrolaineahjus küpsetamine ka porgandisse jätta alles rohkem toitaineid kui neid ahjus või potis kuumutades köögivilja alles jääks.

Et porgandit mikrolaineahjus valmistada, tuleks need koorida ja lõigata ühesuurusteks tükkideks. Tükid tuleks asetada sobilikku nõusse ning sulgeda kaanega. Mõnest minutist piisab, et porgand valmis saaks. Kusjuures vett lisada pole tarvis - porgandis olevast niiskusest piisab.

Lehtkapsas

Lehtkapsas on n-ö supertoit, mida armastavad tervisliku eluviisi pooldajad. Ent mida tervisesõltlased ei tea, on see, et lehtkapsast on tegelikult tervislikum mikrolaineahjus küpsetada.

Kuna mikrolaineahi teeb oma töö kiirelt ära, jääb suur osa rauast ja C-vitamiinist, mis muidu kuumutades kaoks, toitu alles.

Peekon

Enamik inimesi valmistab peekonit pannil. Ent tegelikult on liha tervislikum hoopis mikrolaineahjus valmistada, kuna mikrolaineahjus tekib vähem kantserogeenseid kõrvalaineid, mis muidu tervisliku peekoni potentsiaalselt ohtlikuks muudavad.

Kana

Kana puhul kehtib sarnane loogika, mis peekoni puhul - seda on tervislikum mikrolaineahjus valmistada kui näiteks pannil praadida. Põhjuseks on samuti see, et mikrolaineahjus valmistamisel ei teki kahjulikke kõrvalaineid.