1. Jahvata oad

Külma kohvi jaoks jahvata kohvioad jämedaks puruks - kohvipuru peaks sarnanema meresoola tekstuurile. See muudab filtreerimise protsessi lihtsamaks ja kohv ei omanda mõru maitset.

2. Lase kohvil seista

Pärast ubade jahvatamist pead laskma kohvil seista. Võid selleks kasutada näiteks kannu ja marlit, ent võid kasutada ka mõnd muud kohvi valmistamise masinat, mis laseks purul rahulikult veega seguneda. Mõistlik on teha kohvist kontsentraat, mida hiljem veega lahjendada. Hea vahekord on kasutada üks osa kohvipuru ja kolm osa vett või piima. Lase kohvil külmas vees või piimas seista umbes päev.

3. Valmista jääkuubikud

Jääkuubikuteks võid kasutada vana hea kraanivee külmutatud versiooni, ent üks variant on valmistada kohvist jäätunud kuubikud - sel viisil ei lahjenda sa hiljem oma jääkohvi veega.

4. Vali sobiv anum ja serveeri

Kui kohvikontsentraat on valmis, sega see vee või piimaga ja lisa soovi korral suhkrut või siirupit. Jääkohv näeb hea välja mõnes kõrges klaasis koos värvilise kõrrega, ent kui oled seda tüüpi inimene, kes armastab oma kohvi teele kaasa haarata, on mõistlik investeerida mõnda topsi, mis näeks välja nagu Starbucksi plasttopsi vastupidavam versioon - selliselt on sul ka suurem kiusatus kodus kohvi valmistada ja selle läbi päris palju raha kokku hoida.