Värske rahandusminister Toomas Tõniste ise kahtlustatav pole. Kriminaalmenetluses on aga kahtlustatavaks tunnistatud Erik Nigola.

Kaks kõnealust kinnistut asuvad Lõuna-Eestis, üks Tõrvas ja teine Põlvamaal, Värska alevikus.

Tõrva linnas, aadressil Tartu 2 asuv kinnistu kuulus kuni 2012. aastani Erik Nigolale ning seejärel kirjutatud Tõnistele kuuluva osaühingu Breting nimele. 316 ruutmeetrise kinnistule on juba 2016. aastal seatud keelumärge ning alates 2010. aastast on OÜ Bretingu kasuks seatud ka 12 miljoni kroonine ehk pea 770 000 euro suurune hüpoteek, lisaks hüpoteegid väiksemates summades.

Hoonele taotles PRIA toetust Nigola firma OÜ Markaner, et see renoveerida ja alustada seal õmblusteenuse pakkumisega.

Põlvamaal, Värska alevikus asuv 3500 ruutmeetrine kinnistu on alles 2014. aastal muudetud elamumaast ärimaaks. Toona taheti tühjale maatükile ehitada PRIA toetusega hostelit.

Tõnistele kuuluv Breting sai selle omanikuks 2012. aastal ning ka sellele kinnistule on seatud 12 miljoni kroonine ehk pea 770 000 eurone hüpoteek Bretingu kasuks. Ka sellele, nagu Tõrvas asuvale kinnistule on 22. juunil 2016. aastal seatud keelumärge.

Toomas Tõniste ütles Delfile eile, et on ise "selles kahetsusväärses juhtumis" saanud märkimisväärset kahju ja ka tohutut närvikulu. "Minu huvides on alati olnud, et õiguskaitseorganid selgitaksid välja tõe. Selle nimel olen olnud ja olen ka edaspidi valmis igakülgseks koostööks õiguskaitseorganitega," lisas Tõniste.