"Loomaks jõukust läbi sissetulekute kasvu ei saa üle ega ümber ettevõtjate, aga ka riigi investeeringutest. Samas peame meeles pidama, et investeeringul ja investeeringul on vahe." Palo sõnul on liiga kaua nii erasektor kui ka poliitiline retoorika olnud fokusseeritud välisinvesteeringute najal majanduse ülesehitamisele, kirjutab ERR.

"Tänaseks oleme mõnes mõttes jõudnud teelahkmele, kus peame võtma tasakaalukama vaate ning julgustama ka kohalikul kapitalil põhinevate ettevõtetete investeerimistegevust."

"Pikas plaanis on oluline, et kohalikud ettevõtted tegeleksid nii arenduse, disaini, tootmise, müügi kui ka müügijärgse väärtuspakkumisega. Meil on vaja aktiivset investeerimistegevust, kuid see peab olema tark ja läbimõeldud."

"Kuidas siis saaks riik investeeringute tegemisele paremini kaasa aidata? Ettevõtetel on vaja tarka ja nõudlikku klienti, kes sunniks arendustegevusele panustama. Kogemus on paraku näidanud, et välisinvesteeringud ei ole suutnud tekitada nõudlust teadus- ja arendustegevuse järele, kuna välisomanike poolt on suuresti eelistatud finantssektor, kaubanduse ja kinnisvara valdkonnad," rääkis Palo konverentsil.