Just siis, kui tekib tunne, et kõige pöörasemad alternatiivmeditsiini trendid on juba avalikkuse ette jõudnud, jõuab meediasse järgmine uudis: Ameerika Ühendriikides levib uus alternatiivmeditsiini võte, millega pumbatakse naiste suguelunditesse toksilist gaasi osooni, kirjutab The Independent.

Osooniteraapia kujutab endast vagiinasse kanüüliga osooni pumpamist ning tarvitajate sõnul aitab see protseduur erinevate haiguste ja hädade vastu.

Pennsylvanias Medical Wellness Associates nime kandvas kliinikus ravitakse osooniteraapiaga väidetavalt nii AIDSi, seenhaiguseid kui ka mitmeid teisi infektsioone. Protseduuri hind on 20-minutilise sessiooni eest 25 dollarit (22 eurot).

Ameerika terviseameti kinnitusel on osoon toksiline gaas, millel ei ole ühtki inimese tervisele kasulikku meditsiinilist funktsiooni.

Ehkki osooni kehaõõnsustesse pumpamine muutus alternatiivmeditsiini austajate seas populaarseks alles üsna hiljuti, ei ole tegelikult tegemist päris uue asjaga.

Nimelt saatis Ameetika terviseamet 1991. aastal vangi mitu inimest, kes esitlesid end meditsiinidoktoritena ning pakkusid klientidele osooniteraapiat.