Eesti Energia teatel keskendub ettevõte Poolas väike ja keskmise suurusega ettevõtete ning suuremate tööstusklientide teenindamisele.

Eesti Energia energiamüügi juhi Karla Agani sõnul on äritegevuse alustamine Poolas osa Eesti Energia strateegilisest eesmärgist kasvada Baltimaade elektrimüüjast Läänemere piirkonna energiamüüjaks ja energiateenuste pakkujaks.

"Oleme tänaseks Lätis ja Leedus edukalt tegutsenud üle kümne aasta ning kindlustanud arvestatava positsiooni Balti energiaturul. Saadud kogemuste najal usume, et saavutame edu ka Poolas," ütles Agan pressiteate vahendusel.

Enefit müüb Poolas klientidele elektrit ja maagaasi, mis ostetakse energiabörsidelt. Lisaks energia müügile pakutakse ka energiaga seotud konsultatsioone ja lisateenuseid.

"Panustame Poolas pikaajaliste partnersuhete loomisele. Näeme, et Poola turul on ruumi energiamüüjale, kes pakub kliendi vajadustele vastavaid tooteid ja kvaliteetset personaalset teenindust," ütles Agan.

Poola elektrituru maht on aastas üle 161 teravatt-tunni, mis on üle kuue korra suurem, kui Balti elektriturg kokku, mis eelmisel aastal oli 25 TWh (sh Eesti 8, Läti 7 ja Leedu 10 TWh).

Poola gaasituru maht on aastas üle 166 TWh, mis on neli korda suurem, kui Balti gaasiturg (mullu 41 TWh - Eesti 5, Läti 14 ja Leedu 22 TWh).

Eesti Energia Poola tütarettevõttes töötab koha peal kuus inimest.