"Mõned kuud tagasi käisin väikse vennaga Coca-Cola Plazas filmi vaatamas. Kuna me ei ole just sagedased kinokülastajad ja kuna laste jaoks on suur osa kinorõõmust seal müüdavad maiustused, siis ostsime ka popcorni. Müüja ulatas tellimuse peale leti taga asuvast kapist kaks keskmist popcornipakki, mis olid täiesti külmad," räägib Kasuliku poole pöördunud lugeja.

Küsides selle peale, kas värskemat popcorni pole pakkuda, mis oleks vähemalt leige, vastas müüja kliendile, et nad polnud sel päeval masinat töölegi pannud.

"Ma küsisin imestunult, et mis päevane popcorn see siis on. Selle peale ta kehitas õlgu ja ütles, et vist üleeilne. Kusjuures leti taga oli mitu klaasist kappi, mis on täidetud pakendatud popcorniga ja letist paremal on klaasist seinaga ruum, mis on täis riiuleid, kus seisavad juba täidetud popcornipakid. Kokku oli silma järgi „ette täidetud“ vähemalt 50 pakki popcorni," lisas kinokülastaja.

Paar kuud hiljem läks Kasulikule vihje saatnud lugeja uuesti kinno. Kuna filmi alguseni oli veidi aega, otsustati kaaslasega veidi ringi vaadata.

"Snäkkide müügisaali taga asub lounge’i sarnane istumisruum, kus on tühi baarilett. Kui sisse kõndisime, siis nägime leti tagant Plaza popcornivarusid. Põrandal maas seisid neli hiiglaslikku kilepakendit, täis popcorni. Silma järgi ei oska pakendite mahtu hinnata, aga enamasti müüakse nii suurtes pakendites näiteks saepuru. Ei pea vist lisama, et seekord me popkorni ei ostnud," rääkis Coca-Cola Plaza klient.

Foto: lugeja mobiilifoto

"Küsimus on selles, et kui snäkkide eest küsitakse kinodes hingehinda, siis kas tõesti on raske müüa värskeid tooteid? Muidugi on filme ja seansse, mille puhul on järjekorrad meeletud (näiteks lastefilmide esilinastused), kus on tõesti vaja popcorni ette valmistada, sest see võtab aega, kuid antud juhtudel ei seisnud peale meie järjekorras ühtegi teist inimest ja müüjal oleks vabalt olnud aega meile väske popcorn valmistada. Pealegi, kas lõdvalt seotud pakendis popcorni põrandal hoidmine vastab terviseameti standarditele? Mille eest me siin maksame?" küsis nördinud kinokülastaja.

Vastab Forum Cinemas Turundus- ja müügijuht Liis Mengel:

"Lähtume kõikides oma kinodes popcorni valmistamisel põhimõttest, et see oleks värske ja maitsev, seetõttu on ka meie kinode kõikide müügilettide kõrval popcorni küpsetamise masinad.

Viidatud juhtum on kahetsusväärne. Suuremas koguses popcorni valmistame ette vaid juhtudel, kui samaaegselt on mitu suurt saali välja müüdud või on majas toimumas eriüritused, sest soovime kinokülastajatele pakkuda kiiret ja sujuvat teenindust.

Vabandame ja teeme omalt poolt kõik, et kirjeldatud olukorda enam ette ei tuleks. Teeme ka juhtumist tulenevalt klienditeenindajatele täiendava koolituse popcorni käitlemise kohta. Selgituseks lugeja poolt viidatud ja kirjeldatud suurte popcorni kottide otstarbele, siis tegemist oli aegunud ja äraviskamiseks mõeldud toodetega. Kahtlemata ei olnud hoiustamiseks valitud paik sobiv ning need viiakse edaspidi alati koheselt selleks mõeldud spetsiaalsesse hoiuruumi."