Kärmasest saab Eesti Energia teatel taastuvenergiaettevõtte kolmas juhatuse liige ja ühtlasi ka juhatuse esimees.

"Usun, et Eesti Energia tugev erialane kompetents ja Aavo Kärmase pikaajaline ja häid tulemusi näidanud juhtimiskogemus annavad kokku tugeva sünergia," ütles Eesti Energia juhatuse esimees Hando Sutter pressiteate vahendusel.

Enefit Taastuvenergia börsile viimisel lisandub Eesti Energia kõrval ettevõttele palju teisi aktsionäre ning see peab muutuma märksa iseseisvamaks, märkis Sutter. "See eeldab tugevat juhtimist ning Aavo on siinkohal kindlasti asjakohane valik."

"Energeetikavaldkond on põnev ja taastuvenergia selle kõige kiiremini kasvav ning selgelt tulevikku suunatud osa," ütles Kärmas. "Aastaks 2020 peab alternatiivsetest allikatest toodetud elektritoodang kasvama 40 protsendini kogu Eesti Energia elektritoodangust ning hindan kõrgelt võimalust selle arengusse panustada, sest keerukad ja tulevikupotentsiaaliga valdkonnad on mulle alati meeldinud."

Aavo Kärmas oli kümme aastat Omniva juhatuses, neist viimased viis juhatuse esimees. Aastatel 1996-2006 töötas ta aktsiaseltsis Viljandi Aken ja Uks erinevatel juhtivatel ametikohtadel. Aavo Kärmas on lőpetanud Tallinna Tehnikakülikooli haldusjuhtimise alal.

Enefit Taastuvenergia on Eesti Energiale kuuluv ettevõte, mis toodab elektrit ja soojust tuulest, veest, biomassist ja segaolmejäätmetest. Ettevőtte tootmisüksused on Iru elektrijaam, Aulepa, Narva, Paldiski ja Virtsu tuulepargid ning Paide ja Valka koostootmisjaamad. Lisaks haldab Enefit Taastuvenergia Keila-Joa ja Linnamäe hüdroelektrijaama.

Valitsus on teada andnud soovist Enefit Taastuvenergia vähemusosalus börsile viia. Eesti Energia tegeleb praegu Enefit Taastuvenergia börsileviimise eelanalüüsiga.