Täna kirjutasime kasutatud autode müüjast ALM Invest OÜ, mis on olnud tarbijavaidluste komisjonile juba aastaid pinnuks silmas. Ainuüksi tänavu juunis on ettevõte komisjonis kolm korda kaotajaks jäänud. Põhjuseks on vigased autod, mis ei jõua müügiplatsilt kuigi kaugele sõita. Automüüja pole täitnud ühtki ettekirjutust ega oma vigu tunnistanud, kuigi ka maakohus on komisjoni õigust tunnistanud.

Leena (nimi muudetud) on üks ettevõtte kliente, kes on autoostuga rehale astunud. Tarbijavaidluste komisjon mõistis Leenale juunis õiguse ja nüüd valmistub ta kohtusse pöörduma. Hädade keskmes on ALM Investi Lasnamäe müügiplatsilt ostetud Volkswagen Golf. „Tahtsin võimalikult soodsat autot, kuna tegin just juhiload ja oligi eesmärk, et esimene auto oleks odav, et sellega sõidupraktikat koguda,” põhjendas Leena, miks ta ostis 549-eurose auto.

Pärast 60 kilomeetri sõitmist sõiduk enam ei käivitunud. Leena kutsus kohale perekonnatuttava, kes autodest rohkem teab. Too vaatas sõiduki üle ja avastas plokikaanetihendi rikke, mille tõttu õli ja mootorijahutusvedelik segunesid. Leena on otsustanud, et ei jäta asja niimoodi. Tarbijavaidluste komisjonis saavutatud võit, mille kohta ALM Invest pole komisjonile isegi mitte vastanud, andis Leenale piisavalt enesekindlust vaidlust kohtus jätkata ja automüüjalt raha tagasi nõuda. „Mina tahan oma raha tagasi saada ja vigase auto tagastada,” on Leena sihikindel.

Hea lugeja, kas ka sinult on auto müügiga nahk üle kõrvade tõmmatud? Anna oma kogemusest teada meiliaadressil kasulik@delfi.ee!