Kindlustusfirma kuue kuu statistika järgi tuli autoabi inimesi abistama kõige rohkem erinevate elektriprobleemide tõttu, mis moodustasid ligi poole kõigist väljakutsetest.

Sõidukikindlustuse osakonna juhataja Pille Plees märkis, et elektriprobleemide rohkus on tavaline talvekuudel, kui külmade ilmadega masinad käima ei taha minna. Suvel on elektriprobleeme vähem – need asenduvad rehvide purunemistega ja kokkupõrgetega loomadega.

“Kusjuures väga suurt erinevust pole, kas tegemist on uue või vanema sõidukiga, metsloom võib auto ette jääda mõlemal juhul,” märkis Plees. Ta lisas, et uuemad sõidukid vajavad isegi rohkem abi, sest neid on raskem ise parandada ja paljudel uutel mudelitel puudub näiteks varurehv. “Neil on kaasas ainult rehvi parandamise komplekt, kuid paljud inimesed ei oska seda esimese ehmatusega kasutada,” ütles Plees.

Autoga võib esineda ka muid probleeme, mille esinemisel kaskokindlustus appi sõidab. “Näiteks jääb juhil võti autosse või on sattunud vale kütus,” selgitas Plees.

Pleesi sõnul annab autoabi abivajajatele kõigepealt nõu läbi telefoni. Kui telefonitsi pole võimalik probleemi lahendada, sõidetakse sündmuspaigale ja vaadatakse, kas saab seal klienti aidata või peab auto töökotta pukseerima. “Viimasel juhul transporditakse ka autos olevad inimesed sõidukiga samasse sihtkohta,” ütles Plees.