Veebruaris kinnitas majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi esindaja, et kui tekib vajadus lisareisideks, siis pole otsustamine eriti keeruline ning neid saab lisada lihtsalt, kirjutab ajaleht Saarte Hääl.

Nädalavahetus näitas, et niisama lihtsalt asjad siiski ei käi: reisijad olid pahased, et laevale pääsemine olelusvõitlust meenutas ning ettevõtja Andres Tinno postitas TS Laevade Facebooki lehele pahameelekirja, kus ta ütles, et kui laev seisab jõude kai ääres ja kaide peal laiutavad järjekorrad, on tegu maksumaksja raha raiskamisega.

Ajalehe sõnul on eelmüügist tihti piletid müüdud ning tavajärjekorrad meeletult pikad, ent laevafirma otsustas kolmanda laeva käima panna alles siis, kui rahva pahameel meediasse jõudis.

TS Laevad juhatuse esimees Kaido Padar kinnitab, et nüüdseks on ministeeriumiga asutud ka läbirääkimistele suviste nädalavahetustel toimuma hakkavate lisareiside osas.

Ministeeriumi pressiesindaja Rasmus Ruuda liigitab probleemi „pahameeleks pikkade järjekordade ja kalli kiluvõileiva üle, mida oli ka eelmise vedaja ajal”.