Tallinna üks kalleimaid spordiklubisid on Arctic Sport Club, mis pakub sportimiseks 79-eurost (püsikliendile 69€) kliendilepingut. Selle summa eest saab klubi lahtiolekuaegadel kasutada piiramatut jõusaali ja ujulat ning käia rühmatreeningutes. Kõige odavamalt saavad klubis sportida need, kes valivad endale püsikliendi päevapaketi. See maksab 41€ kuus ja trenni peab jõudma enne kella kolme päeval.

Täishinna eest täisteenus

Arctic Spordi juhatuse esimees Harry Liipa sõnul on nad teadlikult paigutanud ennast n-ö “täisteenust” pakkuvate klubide sekka – lisaks eelpool mainitud treeningvõimalustele on Arcticus igal kliendil oma personaalne kliendihaldur ja lapsevanemad saavad oma võsukesed jätta trenni ajaks tasuta lastehoidu.

Liipa sõnul panustavad nad ka personali kvalifikatsioonile ja seda nii treenerite kui administraatorite koha pealt. “Julgen väita, et meie vastuvõtupersonal teab paljude klientide nimesid ja treeningujärgseid smuutisid peast,” ütles ta.

Järgmise viie aasta jooksul on Eestisse oodata kuni 10 uut Arcticu spordiklubi. “Uute klubide avamise tempo oleme valinud täpselt paraja, et treenijaid aastate jooksul positiivselt üllatada,” ütles Liipa. Samuti avab järgmise aasta alguses Arcticu emaettevõte Impuls Group Eestisse esimese Lemon Gym klubi, mis meelitab kliente 19€ kuumakse ja virtuaaltreeningutega.

Lisad määravad valiku

Enamikes Tallinna spordiklubides tuleb igakuiselt välja käia 40 kuni 60 eurot. Näiteks on Eesti fitnessgigant MyFitness määranud oma MyFitness+ täispaketi hinnaks 63€. Selle soetamisel saab käia pea 20 klubi jõusaalis, rühmatreeningus ja basseini olemasolul ujumas. Odavaim variant on päevapakett, siis peab aga valima endale koduklubi ja trennis olema enne kella kolme.

Sarnasesse hinnaklassi paigutuvad veel tuntumatest spordiklubidest Zelluloos, Sparta, Reval Sport ja Meriton. Treeningvõimalused on kõigis üsna sarnased: on olemas jõusaal ja rühmatrennide võimalus. Seega tasub arvestada spordiklubide lisavõimalustega. Näiteks saavad Sparta liikmed osaleda tasuta väliõhu ratta-ja jooksutrennides, Revalis ja Meritonis on ujula ning Zelluloos pakub võimalust mängida lauatennist või sulgpalli.

Võileivahinnaga trenni

Kui on soov treenida võimalikult taskukohaselt, siis tasub vaadata näiteks Best Selecti või 24-7 Fitnessi poole. Viimane pakub võimalust käia aasta aega trennis 200€ eest. Nii saab kasutada kahte spordiklubi, mille jõusaalid on lahti 24/7. Kuigi summa tuleb korraga ära maksta, teeb see kuuhinnaks 15,6€ .

24-7 Fitnessi juhataja Andrus Murumetsa sõnul seisneb odava hinna saladus administraatorite puudumises. “Koha peal meil teenindajat ei ole, klient saab oma trennikaardi koju kätte ja sellega saab ta automaatselt klubisse sisse,” ütles ta. Tulevikus võtab klubi kasutusele ka mobiilse rakenduse, millega klient sportima pääseb.

Murumetsa väitel ei kannata aga hea hinna all spordiklubi tase. “Me pakume samamoodi rühmatreeninguid ja varustus on meil jõusaalis sama hea kui kallimatel jõusaalidel. Kvaliteedi pealt kokku hoida ei saa,” sõnas ta.

Laienemisplaane haub ka 24-7 Fitness. Sügisest võib leida kaks uut spordiklubi Tallinnast ning järgmine aasta esimese Tartust. “Edasi lähme juba massi peale välja,” ütles Murumets.

Täispaketi puhul on arvestatud treeningpaketti, mis lubab sportida klubi (või klubide) lahtiolekuaegadel jõusaalis, rühmatreeningutes ja võimaluse korral ujulas. Täispaketi puhul pole arvestatud soodustusi.

*30 päeva kaart, kust läheb päev maha vaid siis, kui trennis käid.
**200€ makse, mis tagab aastase sissepääsu.