Televisiooni ja raadio saatejuhid olid teadete kohaselt maruvihased, kui said teada, et nende meessoost kolleegidele makstakse märgatavalt paremini. Briti valitsus oli enne seda sundinud BBC-d palgad avalikustama.

Daily Telegraphi teatel astuvad naised juhtkonnale vastu ühiselt, nõudes, et neile makstaks sama palju kui samadel positsioonidel meestele.

Teadete kohaselt ühineb seltskonnaga veel naisi.

BBC rikub Suurbritannia tööseadust, kui leitakse, et ta maksab naistele ja meestele sarnase töö eest ebaõiglaselt erinevat palka.

BBC palganimekirja tipus on Chris Evans, kes teenis eelmisel aastal 2,25 miljonit naela (2,54 miljonit eurot). Talle järgnes Gary Lineker 1,8 miljoni naela (2,03 miljoni euroga). Esikümnes on vaid üks naine, saate „Tantsud tähtedega“ juht Claudia Winkleman, kes teenis 499 000 naela (562 000 eurot).

Muret tuntakse ka selle pärast, et mõnedele staaridele makstakse hiiglaslikke summasid, kuid neil on õnnestunud seda BBC aastaaruandes varjata.

Graham Norton, kes saab oma jutusaate eest teadaolevalt 2,5 miljonit naela aastas, on nimekirjas vaid 899 000-ga, sest saab enamiku rahast produktsioonifirma kaudu. Samal põhjusel pole nimekirjas Mary Berryt, kes juhtis saadet „The Great British Bakeoff“.

Mõnede staaride palk on salajane, sest neile maksab BBC välismaale suunatud teleharu BBC Worldwide.

BBC juhid võidakse kutsuda palgalõhe kohta aru andma ka parlamendi ette. Küsimuse tõstatamisest teatas parlamendi kultuuri-, meedia- ja spordikomitee esimees Damian Collins.