Konsultatsioonifirma Aimwell juhatuse liige Paul Tammert rääkis, et teda pommitasid De Verre Lloydi müügimehed mai keskpaiku, pakkudes pereettevõttele ülisoodsat investeerimisvõimalust. Küsitud miinimumsumma oli 8000 USA dollarit, mille puhul viidati häguselt 30sele kasumiprotsendile. Müüjate kinnitusel oleks raha paigutatud Jaapanisse ning Ameerika Ühendriikidesse.

Tammerti sõnul helistas algul üks naisterahvas ja vuristas inglise keeles ülisoodsast investeerimisvõimalusest, mida kohe pakub Aimwellile De Verre Lloydi boss. “Nad olid sorava jutuga, nagu nad on välja koolitatud,” ütles Tammert püüdjate kohta, kes helistasid salastatud telefoninumbrilt ega jätnud võimalust endale vahele rääkida. “Lõpuks ütlesin, et te võite ju minuga vestelda, kui teil muud teha pole, ma nagunii ei investeeri,” rääkis Tammert. “Siis viskasid nad toru hargile.”

Finantsinspektsiooni turujärelevalve juht Kristjan-Erik Suurväli kommenteeris: “Kui teenuse pakkujal ei ole tegevusluba või seda ei ole väljastanud finantsinspektsioon, siis tuleks reklaamitava teenuse ostmisest hoiduda.” Eestis kehtivaid tegevuslube saab kontrollida finantsinspektsiooni kodulehelt. Finantsinspektsiooni andmetel pole De Verre Lloydil tegevuslitsentsi ka üheski teises Euroopa Liidu liikmesriigis, ehkki ettevõte tegutseb aktiivselt näiteks Hollandis ja Saksamaal.

De Verre Lloydi ning kümnete sarnaste investeerimisfirmade eest hoiatavad ka mitmed riiklikud ning valitsusvälised internetileheküljed, näiteks Norra ja Islandi finantsinspektsioon ning Hongkongi turvaorganisatsioon The Securities and Futures Comission (SFC). De Verre Lloyd ise oma tegevust eile ei kommenteerinud.