Sel aastal on Soome sääskedest kubisevatest metsadest Taist marju korjamas vaid umbes 2500 hooajatöölist. Seda on eelmiste aastatega võrreldes oluliselt vähem. Siis on Taist pärit korjajaid olnud 3400-3500.

Soome välisministeeriumi kinnitusel on kõik viisasoovid Bangkokis läbi vaadatud. Soome tööle soovijate arvu vähenemise põhjuseks on tõenäoliselt Tai välisministeeriumi kevadine hoiatus.

Varasemate aastate probleemidele tuginedes hoiatasid Tai ametnikud Soome madalate palkade, halbade töötingimuste ning isegi jaheda suve eest. Lisaks märgiti, et paljud Taist pärit töötajad on Soomes töötasuga petta saanud.

Majandusministeeriumi vanemametnik Olli Sorainen tõdes ajalehele, et kuigi mõnes väitest on tõetera sees, on hoiatus avaldatud ebavajalikult värvikal moel.

Tai töötajate probleemid on jõudnud ka kohtusse. Viimatine juhtum oli, Kui Kainuu kohus arutas töötajate nõuet kompenseerida kahjumis lõppenud tööletuleku reisikulud. Kohus lükkas nõude tagasi. Sel aastal ei ole Soraineni sõnul ühtki rikkumist tuvastatud.