Valga ja Ikla piiripunktides asuvates Alko1000 poodides maksab kohver A. Le Coq Premiumit või Saku Originaali näiteks 9 eurot, mis teeb poole liitri hinnaks 0,57 eurot.

Eestis on sama tootja kohvrid poodides 16-20 eurot (pandi maksumus on Eesti õllehindadele sisse arvutatud - toim). Aktsiisitõusu järel on pooleliitriste õllede hinnad pooleteise euro juures.

Eestlaste seas populaarseks saanud lõunanaabrite alkoholipoes leiab ka Läti toodangut, mille hinnad on 50-60 sendi ringis poole liitri kohta. Näiteks maksab pudel Lacplesis Saazi 0,59 eurot. Võrreldes Eestiga on pooleliitrised õlled kuskil kolm korda odavamad.

Soome alkoholihindadeni Eesti siiski ei küündi, kuid arvestades, et aktsiis tõuseb järgmise kolme aasta jooksul veel, siis ei tundu ka need hinnad enam nii ulmelised. Soome Prismas sai aasta alguses A. Le Coqi Goldi 2,49 euro eest. Alko.fi veebipoes müüakse Saku Kulda näiteks 2,98 eurose hinnaga. Pooleliitrine purk soomlaste enda Lapin Kultat maksab 2,91 eurot.

Eesti õlletootjad ennustavad, et 2020. aastaks maksab pooleliitrine õlu üle kahe euro. Siiamaani on nende prognoosid alkoholi maksumuse kohta täppi läinud.