Kindlasti jätab paljudel süda paar lööki vahele, kui telefon maha kukub.
Vahel on õnn meie poolel ja ekraan jääb terveks, enamasti ilutsevad aga telefoniekraanil pärast õnnetust kriimud või meenutab see lausa ämblikuvõrku. Kui rahast puudus, siis parandusse saatmise asemel saab ka kodus telefoni ära parandada või vähemasti probleemi leevendada.

Mõistagi kaasneb isetegevusega risk ja koduste meetodite kasutamine on omal vastutusel.

Vaheta ise ekraan ära

Kui ekraan täitsa katki on, siis saab osta näiteks eBayst endale uue ja see ise telefonile paigaldada. Selle nipiga võib säästa sadu eurosid.

Mõnedel telefonidel võib ekraanivahetuseks vaja minna eraldi tööriistu, mida saab ka eBayst tellida. Nende leidmiseks kirjuta otsingusse telefoni nimi ja selle järele repair kit.

Tasub ka teada, et telefoniekraanid koosnevad kahest osast: klaasist ja pildikuvajast. Klaasi vahetamine on enamjaolt lihtne, uue pildikuvaja paigaldamine võib vajada aga spetsialisti kätt. Samuti on telefone, millel eraldi klaasi vahetada ei saa.

Kilekott

Et kriimud hullemaks ei läheks, saab endale osta ekraani kaitsva plastikümbrise. Kui selle jaoks raha pole, siis sobib ajutiseks lahenduseks ka läbipaistev õhuke kilekott. Mässi kilekott telefoni ümber ja saad telefoni edasi kasutada nii, et praod hullemaks ei läheks. Selle meetodiga kaitsed ka oma näppe ja kõrvu, kui ekraanist juba killud väljas on.

Hambapasta

Selle meetodiga saab väikeseid kriime eemaldada või vähemasti peita. Selleks pane natuke hambapastat vatitikule ja hõõru sellega ettevaatlik ekraani kahjustunud osa. Ettevaatust, et hambapasta ei satuks nuppudele või kõrvaklapi pessa.

Taimeõli

Sarnaselt hambapastale ei ole õli suurte pragude eemaldamiseks, vaid väiksemate kahjustuste peitmiseks. Määri kahjustunud osale pisut õli ja see peaks ajutiselt kriimu peitma. Tasub aga teada, et õli ei püsi kriimul kaua ja tõenäoliselt peab seda uuesti määrima.