Kui oled igapäevane McDonald'si külastaja, tead ilmselt selle kohta nii mõndagi. Need faktid võivad aga kukalt kratsima panna ka kõige suuremal McDonald'si fännil, kirjutab News.com.au.

1. Kuninglik kiirtoit

Kuninganna Elizabeth II omab Windsori lossi lähedal jaekaubandusparki, kus on ka McDonald'si drive-thru restoran. See mis teeb kuningannast frantsiisiomaniku.

Kuninganna Elizabeth II. Allikas: Vidapress

2. Burger salatist parem

McDonald'sit külastades ei pruugi salat alati kõige tervislikum variant olla. Kanadas pakutud McDonald'si Caesari salatis oli näiteks 730 kalorit ja 53g rasva, topelt Big Macis aga 680 kalorit ja 38g rasva.

3. Kuldsed kaared

Kunagi oli McDonald'sil M tähe asemel tunnusmärgiks kaks suurt kaart, mis pandi mõlemasse restorani otsa, et äratada möödasõitjates tähelepanu.

4. Pea sada burgerit sekundis

Kiirtoiduketi populaarsust näitab fakt, et sekundis süüakse maailmas 75 McDonald'si burgerit. Keskmiselt külastab päevas McDonald'sit umbes 1% maailma elanikkonnast.

Päevas süüakse ära miljoneid McDonald'si burgereid. Allikas: Vidapress

5. Söögipaus suuskadel

Rootsis on drive-thru asemel ski-thru, kust saab suuskadel aknast kiirelt toidu kätte.

6. Jooksja lemmik

Sprinter Usain Bolt väitis, et 2008. aasta Pekingi olümpiamängudel sõi ta 1000 McDonald'si kananagitsat. See teeb 100 nagitsat päevas.

7. Midagi ka lastele

Iga viies McDonaldsi müüdud eine on lasteeine, kus sees on ka mänguasi. See teeb McDonald'sist suurima mänguasjamüüja maailmas.

Lasteeinega käib kaasas ka mänguasi. Allikas: Vidapress

8. Burgerimajandus

1986. aastal tuli The Economist välja oma burgeriindeksiga, mis võrdles ühte Big Maci burgerit erinevate maailma valuutadega. Nüüdseks kasutatakse burgeriindeksit isegi õpikutes ja teaduslikes uuringutes